Učitelia sa učia, ako v deťoch vypestovať lásku k športu

SITA, pt, 29. decembra 2018 o 13:25

Ako viesť deti k pohybu, aby bola pre nich telesná výchova zaujímavá? To sa práve učia učitelia malých detí na východe Slovenska v projekte neziskovej organizácie Altra Prešov.

Základy gymnastiky a loptové hry by mali poznať všetky deti.

Foto: shutterstock.com

Zapojených doň je asi 60 učiteľov z 25 materských a základných škôl z prešovského a humenského okresu. Základné aktivity, v ktorých sa vzdelávajú, sú teória a prax v atletike, gymnastike, loptových hrách a učiteľské komunikačné zručnosti.

Ako informovala projektová manažérka organizácie Altra Prešov Anna Zákutná, pedagógovia si majú osvojiť inovatívne prostriedky vo výučbe. „Zároveň projekt vytvorí pre žiakov podnetné prostredie, umožňujúce osvojiť si nové pohybové zručnosti, ktoré budú predpokladom pre vykonávanie pohybovej aktivity i mimo školského prostredia,“ uviedla.

Projekt potrvá do konca marca 2020. Organizátorom sa podarilo získať nenávratný finančný príspevok z ministerstva práce vyše 192-tisíc eur, vlastné zdroje sú takmer 10-tisíc eur. „Tento projekt prispeje k rozvíjaniu zdravého životného štýlu a pravidelnému športovaniu našich detí. Účastníci projektu veria, že týmto projektom podporia harmonický rozvoj osobností detí a ich aktívne trávenie voľného času,“ verí Anna Zákutná.

Deti sa dnes vo všeobecnosti málo hýbu. Mnoho z nich v dôsledku nedostatku pohybu a nezdravého stravovania trpí obezitou, ku ktorej sa pridávajú aj ďalšie choroby.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >