Toto je 7 naj aquaparkov na Slovensku. Leto ešte nekončí!

gb, 20. augusta 2019 o 06:10

Keď sa vonku zhorší počasie, ale prázdniny ešte nekončia, logická voľba v mnohých rodinách padne na aquaparky, ktoré okrem vonkajších ponúkajú aj vnútorné vodné radovánky. Deti vodu milujú a na rôznych atrakciách sa dokážu zabaviť celý deň. Vyberte si z našich tipov!

Hurá do aquaparku!

Foto: Tatralandia

1. Tatralandia Liptovský Mikuláš

Najväčší zábavný vodný areál v strednej Európe svojim návštevníkom ponúka:
14 bazénov so slanou, termálnou aj čírou vodou s teplotou do 40 stupňov Celzia (desať bazénov funguje celoročne).
Tropical Paradise: tropická flóra, bazény s morskou vodou, stála priemerná teplota interiéru 30 stupňov Celzia.
Ostrov Pirátov z Karibiku: Pirátska loď je rozdelená na dve časti: dolnú s bazénmi a vrchnú oddychovú časť. Pre deti je určený Detský bazén pirátov s obrovským Jumbo hradom a vodnou priekopou.
Snorkeling Pool: Skúmanie života pod morskou hladinou v šnorchlovacom bazéne. Pozorovanie rybičiek a korálov. Hľadanie strateného pokladu. V bazéne je číra voda s teplotou 34 – 36 °C.
Baby Silent Zone: Tichá časť pre rodičov s najmenšími deťmi do troch rokov, využíva sa na oddych a nakŕmenie detí.
Surfovanie: Záujemcovia si môžu vyskúšať aj surfovanie na interiérovom surfovacom simulátore, ktorý vytvára vlny podobné tým v oceáne. Prúd vody je hnaný rýchlosťou od 30 do 70 kilometrov za hodinu.
28 tobogánov a šmýkačiek, z toho 22 letných a šesť celoročných.
Animácie: Deti denne bavia animácie s maskotmi Tatralandie Tajom a Tarou.

2. Thermal Corvinus Veľký Meder

Bazény sú napájané termálnou vodou vyvierajúcou z dvoch prameňov. Hneď v blízkosti veľký lesopark, kam sa môžete s deťmi vydať na prechádzky pred kúpaním či po ňom. Aquapark sa nachádza na juhu Slovenska, 65 kilometrov od hlavného mesta. Nájdete v ňom:
Rodinný a zábavný bazén: interaktívne vodné ihrisko s vodnou vežou, vodnou sprchou, vodopádmi, 500-litrovým vedrom, kĺzačkami, vodnými clonami a delami, teplota do 33 stupňov Celzia.
Detský bazén:
Vnútorný detský bazén s hracími elementami je bohužiaľ v súčasnosti uzavretý, ale deti sa môžu vyblázniť v podobnom, ktorý sa nachádza vo vonkajších priestoroch.
Vlnový bazén: Ak ste sa tento rok nedostali k moru, simulácia vlnenia vody privodí pocit ako na morskom pobreží.

3. Holidaypark Kováčová

Vznikol prebudovaním časti tradičného, na Slovensku dobre známeho termálneho kúpaliska. Ponúka celoročný oddych v termálnej vode. Voda, v ktorej sa kúpu návštevníci, je tá istá, akú využívajú kováčske kúpele a Národné rehabilitačné centrum, rovnako v obci Kováčová. Obec sa nachádza na strednom Slovensku medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. V Holidayparku nájdete:
Osem bazénov, z toho päť celoročných: rekreačný, sedací, detský, Whirlpool, regeneračný...
Vnútorný bazén pre najmenšie deti s teplotou 32 stupňov Celzia. Súčasťou bazénu je šmýkačka a slon, ktorý tiež umožňuje šmýkanie sa. Detský bazén sa nachádza aj vonku.
Program víkendových animácií pre deti prinesie malým návštevníkom ďalšiu zábavu.

4. Vodný park Bešeňová

Nachádza sa na Liptove v kúpeľnej obci Bešeňová blízko Ružomberka.
Tobogány: Vodný park je známy predovšetkým svojimi farebne odlíšeným tobogánmi. V parku sa nachádza aj najdlhší tobogán na Slovensku, ktorý meria 212 metrov.
Celoročné bazény:
Počas celého roka sú otvorené štyri termálne bazény a päť vyhrievaných vnútorných bazénov s čírou vodou. Budete sa môcť preto okúpať aj počas daždivého počasia. Vo vnútornom detskom bazéne nájdete vodné vedierka, šmýkačky, striekačky, vodopád a iné detské vodné atrakcie.
Letné bazény: Otvorených je samozrejme aj päť letných bazénov. Je medzi nimi aj detský antikorový bazén s fontánkou a malým vodným ježkom.

5. Thermal Park Dunajská Streda

V Thermalparku Dunajská Streda sa využíva termálna voda s vysokou koncentráciou minerálnych látok z vrtu vyvierajúceho z hĺbky 1 600 metrov, jej teplota dosahuje až 57 °C.
Bazény: Desať bazénov vonkajších aj vnútorných. Vonkajší detský bazén poteší malých rekreantov zaujímavou kĺzačkou. Dosahuje teplotu do 32 stupňov Celzia.
Pre najmenšie deti: K dispozícii je aj detský bazén vo vnútorných priestoroch určený pre najmenšie deti. Jeho teplota je do 31 stupňov Celzia. Má hĺbku len 25 centimetrov.
Tobogány: Pre staršie deti a dospelých je k dispozícii nový toboganový systém so siedmimi tobogánmi.

Zábava v Thermalparku v Dunajskej Strede.

Foto: Thermalpark Dunajská Streda

6. Aquapark Senec

Nájdete ho na obľúbených Slnečných jazerách v Senci.
Bazény: Päť bazénov v celoročnej prevádzke (plus jeden dojazdový bazén k vnútornému tobogánu), ďalšie dva bazény v letnej prevádzke (plus päť dojazdových k vonkajším tobogánom a šmýkačkam).
Vnútorný detský bazén: Teplota 31 stupňov Celzia. Má hĺbku od 10 do 40 centimetrov, určený pre deti od narodenia do ôsmich rokov. Atrakciou je vodný dáždnik.
Taliansky detský bazén: Vonkajší, hĺbka od desiatich centimetrov do pol metra. Teplota 31 stupňov Celzia. Pre deti od ôsmich rokov.
Adrenalín: Jeden tobogán celoročne, v lete pribúdajú ďalšie dva tobogány, desať šmýkačiek a jeden lievik, ktorý vytvára efekt tornáda a je vhodný len pre skúsených plavcov od 14 rokov.

7. Vodný svet Thermal Šírava

Vodný areál sa nachádza na brehu východoslovenskej priehrady Zemplínska Šírava v areále Thermal Šírava Spa Resort. Využíva geotermálnu vodu, ktorá je podľa rozborov stará až desať tisíc rokov.
Vodný svet: Pozostáva zo štyroch vnútorných bazénov (relaxačný, masážny, vlnový, detský bazén) a zo štyroch vonkajších bazénov (dva termálne bazény, masážny, oddychový bazén). Vnútorné a vonkajšie bazény sú s vodnými a vzduchovými tryskami a masážnymi tryskami.
Detský bazén: Nachádza sa vo vnútornom areále a dosahuje teplotu 32 stupňov Celzia. Vodný ježko, vodné fontánky, striekací nosorožec Bubu...
Atrakcie: Hojdací záliv, divoká rieka, malá a veľký šmýkačka...





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >