To, čo dievčatku spôsobili, je psychická vražda. Súd pedofilným rodičom zvýšil tresty, utrpenie dieťaťa však nekončí

ahojmama, 14. júna 2024 o 05:08

K psychickej vražde prirovnal sudca ohavné skutky, ktoré páchala dvojica na dnes už osemročnom dievčatku od jeho dvoch rokov. Za sexuálne zneužívanie im vymeral vysoké tresty, dievčatko však dodnes trpí vážnymi problémami, je v psychiatrickej a psychologickej starostlivosti, následkami bude trpieť zrejme celý život.

Za ohavné činy súd matku a partnera potrestal, rany na duši dieťaťa sa však len tak nezahoja.

Foto: shutterstock

Matka dievčatka, Mária, umožnila sexuálne zneužívanie dcéry svojmu partnerovi, aby oňho neprišla. Na bezbrannom dievčatku páchali zverstvá už od jeho dvoch rokov, používali aj sexuálne pomôcky a tabletky na spanie. Trvalo to asi štyri roky. Máriin partner Miroslav dievčatko sexuálne zneužíval, ona sa prizerala a pomáhala mu pri tvorbe videí a fotiek. Detské porno potom šírili po internete. 

Miroslav má podľa obhajoby diagnostikovanú pedofíliu, matka zas psychickú poruchu spojenú s poškodením mozgu, to však nie je ospravedlniteľné za to, čo spôsobili dieťaťu. „Obžalovaná svoje záujmy uprednostnila pred záujmom dieťaťa a napriek svojmu mentálnemu postihnutiu sa sama uspokojovala a pripájala k praktikám. A to je odsúdeniahodné. Umožnila obžalovanému, aby robil, to čo robil, aj sa na tom aktívne podieľala a to v žiadnom prípade nemôžme tolerovať v spoločnosti,“ cituje portál pluska.sk sudcu Krajského súdu v Trenčíne, ktorý sa podľa vlastných slov ešte nestretol s takýmto zneužívaním detí.

Miroslavovi sudca pôvodný trest zvýšil z 11 na 19 rokov, Márii zo šiestich na 17, obom v maximálnom stupni stráženia.

„Musím to prirovnať k psychickej vražde, čo svojej dcére spôsobila matka,“ konštatoval sudca. Dievčatko má samovražedné sklony, depresie, je u neho prítomné sebapoškodzovanie a v starostlivosti lekárov a psychológov bude ešte dlhé roky, ak nie celý život.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >