TIP NA PODUJATIE Bratislavské Železničné múzeum organizuje v sobotu Prvý parný deň

SITA, 19. apríla 2023 o 04:30

Pre návštevníkov sú pripravené nostalgické jazdy parnými vlakmi, jazdy drezínami či modelové železnice.

Železničné múzeum pozýva na Prvý parný deň.

Foto: Železnice SR/Železničné múzeum

Železničné múzeum SR organizuje v sobotu 22. apríla podujatie Prvý perný deň pri príležitosti začiatku sezóny. Ako informuje na svojom webe Bratislavský samosprávny kraj, pre priaznivcov železníc a histórie sú pripravené nostalgické jazdy parnými vlakmi, jazdy drezínami či modelové železnice. Podujatie sa uskutoční v starom rušňovom depe Bratislava-východ. Múzeum bude počas podujatia otvorené v čase od 10:00 do 17:00.

V rámci programu je pripravená jazda historických vlakov na trati Bratislava-Lamač – Bratislava-Nové Mesto – Železničné múzeum Bratislava východ, na trati Bratislava-Petržalka – Bratislava hlavná stanica – Modrý most – Bratislava-Vajnory – Železničné múzeum Bratislava východ, na trati Železničné múzeum Bratislava východ – Senec a späť a na trati Železničné múzeum Bratislava východ – Bratislava hlavná stanica a späť.

Pripravená bude tiež stála múzejná expozícia železničných zariadení, vozenie návštevníkov na stanovišti parného rušňa, vozenie na drezinách, prehliadka múzea so sprievodcom, prezentácia medulového koľajiska Občianskeho združenia Vláčikovo v obnovenej Veľkej vodárni a prezentácia modelového koľajiska v poštovom vozni Fa 5-2085 Klubu železničných modelárov Bratislava. Vstup do múzea je bezplatný, jazdy historickými vlakmi budú spoplatnené, deti do šesť rokov budú mať jazdu v sprievode dospelej osoby zadarmo. Viac informácií nájdete tu.

Prvý parný deň pripravujú pre verejnosť Železnice Slovenskej republiky – Železničné múzeum SR v spolupráci s Klubom železničnej nostalgie Bratislava východ, Klubom priateľov histórie železničnej dopravy Bratislava a Občianskym združením Vlaky.net.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >