Tip na akciu s deťmi: Na trati do Rajca bude premávať historický motorový vlak

TASR, 3. augusta 2022 o 21:18

Historický motorový vlak bude premávať na trati Žilina - Rajec v sobotu 13. augusta a v nedeľu 14. augusta počas podujatia Rajecká Anča.

Na podujatí sa predvedie historický motorový vlak.

Foto: TASR

Podľa hovorkyne Považského múzea v Žiline Magdalény Lackovej bude premávať dvakrát denne a cestujúci si kúpia lístky priamo vo vlaku. Doplnila, že súčasťou podujatia je zvýhodnený vstup do Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach.

"Aj tento rok budú mať cestujúci zľavu 20 percent. V expozícii ich čaká interaktívna prehliadka či koľajisko, zachytávajúce v zjednodušenej podobe žilinský železničný uzol v dvadsiatych rokoch 20. storočia. Deti sa môžu tešiť na tvorivé dielne, ktoré budú pred múzeom. Pripravili sme aj jazdu historickým kočom v aleji pri autobusovej stanici," uviedol historik dopravy Peter Šimko.

Na peróne pred Múzeom dopravy spestrí podujatie o 11.00 h a 15.00 h divadelná scénka Povedačky na peróne v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA. "Záujemcovia sa dozvedia, aké témy sa preberali na železničnej stanici v roku 1942. A ako to asi mohlo vyzerať, keď sa tam stretli tri dávne priateľky," dodala autorka scenára Katarína Maršalová.

Podujatie organizuje Považské múzeum a Spoločnosť Považskej dráhy Žilina.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >