Testovanie piatakov bude v máji, deviatakov preveria v marci

TASR, 6. septembra 2022 o 04:00

Testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl sa má v školskom roku 2022/2023 uskutočniť 17. mája. Celoslovenské testovanie deviatakov bude 22. a 23. marca. Vyplýva to zo Sprievodcu školským rokom 2022/2023, ktorý zverejnilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu.

Piataci a deviataci prejdú testovaním.

Foto: Shutterstock.com

Celoslovenské testovanie piatakov bude vo všetkých základných školách SR z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra a maďarský jazyk a literatúra v základných školách s vyučovacím jazykom maďarským.

Deviataci budú písať testy z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra (školy s vyučovacím jazykom maďarským). O deň neskôr to budú testy z predmetov slovenský jazyk a slovenská literatúra (školy s vyučovacím jazykom maďarským) a ukrajinský jazyk a literatúra (školy s vyučovacím jazykom ukrajinským).

Na testovaní sa zúčastnia žiaci deviateho ročníka základných škôl a štvrtého ročníka osemročného gymnázia. Náhradný termín testovania je naplánovaný na 4. a 5. apríla.

Svoje vedomosti získané počas stredoškolského štúdia si budú maturanti overovať 14. až 17. marca v rámci externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky. Pripravený je aj náhradný termín od 3. do 5. apríla a 12. apríla.

Svoje stredoškolské štúdium ukončia ústnou maturitnou skúškou, ktorej termín určia regionálne úrady školskej správy v termíne od 22. mája do 9. júna.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >