Synček sa doma dusil a modral, zachránil ho sused-policajt

gb, 28. mája 2023 o 05:00

Diaľničný policajt Jaroslav v sekunde zachránil život malému chlapcovi. Neváhal ani chvíľu, keď ho o pomoc prišli poprosiť rodičia, ktorým sa v podvečer začal dusiť ich dvojročný synček Samko.

Policajt Jaroslav zachránil život malému chlapcovi.

Foto: fb Polícia SR - Trnavský kraj

Otec chlapca Rado poslal policajtom ďakovný dopis, ktorý sa objavil na facebookovej stránke polície Trnavského kraja. „V piatok 19. mája vo večerných hodinách počula moja manželka cez detskú pestúnku, ako náš synček začal zle dýchať, a išla ho hneď pozrieť. Keď prišla do spálne, kde spinkal, zistila, že nedýcha a začína modrať. V sekunde som utekal zaklopať oproti susedovi, viem, že je policajt. Bolo to to prvé, čo ma napadlo, kým manželka sa snažila oživovať synčeka,” popisuje nešťastnú udalosť otecko.

Policajtovi Jaroslavovi, ktorý pracuje na diaľničnom oddelení v Trnave, stačilo len povedať: „Pomoc, Samko nedýcha,” a hneď utekal do izby, kde sa maličký dusil. Bol v kŕči, Jaroslav sa snažil otvoriť mu ústa a začať ho oživovať, avšak Samko mal zatnuté zuby a nešlo to. Záchranca radil volať hneď sanitku. Ústa sa mu napokon otvoriť podarilo, vopchal dieťaťu prst do úst na uvoľnenie dýchacích ciest. „Synček začal zvracať potravu. Po vyvracaní uviaznutej potravy začal dýchať a mať prirodzenú farbu. Manželka mala po celý čas na telefóne 112. Sused dal synčeka do stabilizovanej polohy a bol celý čas pri ňom, až do príchodu záchranárov. Tí si synčeka od suseda prevzali a povedali, že sused odviedol kus výbornej práce a zachránil ho. Synček je úplne v poriadku,” má dnes radosť otecko.

Policajtovi Jaroslavovi je veľmi vďačný: „Je to pravý profesionál. Som veľmi rád, že sú medzi nami ľudia, ktorí vedia hneď reagovať v situácii, keď ide o život. Nejde opísať, akí sme šťastní, že v piatok večer otvoril a zachránil život nášmu synčekovi.”





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >