Spoznajte sa lepšie pomocou autogénneho tréningu

pt, 24. novembra 2018 o 14:07

Všetko o nácviku autogénneho tréningu prináša kniha psychiatra Jozefa Hašta Autogénny tréning. Na pultoch je teraz jej štvrté, rozšírené vydanie.

Kniha prináša návod na sebauvoľnovacie cvičenia.

Foto: Vydavateľstvo F.
Autogénny tréning - práca s vlastným vnútrom a predstavami pomáha ľuďom pestovať psychickú odolnosť, uvoľnenosť a chráni ich pred nadmerným stresom. Človeka tiež dokáže primäť k tomu, aby lepšie rozvinul vlastné schopnosti.

Na rozdiel od predchádzajúcich vydaní, v tomto poslednom čitatelia nájdu aj techniky meditácií či metodické detaily nácviku autogénneho tréningu. Profesor Hašto v nej rozoberá aj problematiku indikácii a kontraindikácii.

Autogénny tréning v preklade znamená „sebautvárajúce systematické cvičenie". Vyvinul ho neuro-psychiater a psychoterapeut Johannes Heinrich Schultz. Ide o prepracovaný systém vnútornej práce s predstavami, pomocou ktorej sa človek dokáže dostať do stavu prehĺbeného pokoja, uvoľnenia, až hypnoidne zmeneného vedomia.

Základný stupeň autogénneho tréningu je východiskom pre meditačné cvičenia. Využíva sa v liečbe zážitkovo podmienených psychických a psychosomatických porúch. Zdravým ľuďom dokáže okrem spomínanej ochrany pred nadmerným stresom pomôcť pri rozvoji skrytého potenciálu a psychickej odolnosti. Kniha stojí v domovskom vydavateľstve F 2,18 eur, inak 2,90 eur.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >