Smutná dohra predsilvestrovskej vlámačky. Polícia zrejme našla štvrtého, doteraz nezvestného mladíka

TASR, pt, 25. januára 2024 o 06:00

Z domu odišiel 20. decembra a odvtedy o ňom nik nepočul. O 10 dní riešila polícia vlámanie do auta na košickom sídlisku Nad Jazerom, z ktorého ušli štyria mladíci. Troch sa podarilo chytiť, po štvrtom ani stopy. Do utorka, kedy zrejme jeho telo našli v rieke Hornád.

Polícia našla telo mladého muža v Hornáde.

Foto: Polícia - Košický kraj

Telo bez známok života a nezistenej totožnosti našla polícia v utorok popoludní v rieke Hornád v Košiciach. Lekár predbežne cudzie zavinenie vylúčil, na zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva.

Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, polícia preveruje, ide o spomínaného len 15-ročného nezvestného chlapca z Košíc, po ktorom pátrala. „Po ukončení obhliadky miesta udalosti a nevyhnutných prvotných procesných úkonov polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Aby však bolo možné s určitosťou potvrdiť, že ide o telo nezvestného tínedžera, je potrebné počkať na závery analýzy DNA,“ uviedla.

Telo našli policajní potápači v spolupráci so špeciálnou záchrannou službou pri prehľadávaní rieky na policajnom člne.

Nezvestnosť mladého Košičana bola ohlásená 26. decembra minulého roku. Mladíka však naposledy videli 20. decembra, keď odišiel na neznáme miesto a nepodal o sebe žiadnu správu. Pri spomínanej vlámačke do auta v mestskej časti svedkovia videli utekať od auta štyroch ľudí smerom k rieke. Z Hornádu policajti následne vytiahli troch, ktorým poskytli prvú pomoc. „Štvrtá osoba v rieke ani v jej okolí nájdená nebola,“ spresnila Jana Mesárová.

Mladíci polícii vypovedali, že štvrtým členom ich skupinky bol nezvestný 15-ročný tínedžer, po ktorom bolo vyhlásené pátranie od 26. decembra. Čo sa týka vlámania do auta, polícia prípad stále prešetruje.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >