Slovenský deň na rakúskom zámku Schloss Hof. Prehliadky v slovenčine, deti sa prezlečú do barokových kostýmov

TASR, 2. júla 2019 o 05:16

Slovenský štátny sviatok si pripomenú v piatok 5. júla v areáli prihraničného rakúskeho zámku Schloss Hof špeciálnym programom. Tamojší organizátori pripravili Slovenský deň pre dospelých aj malých návštevníkov.

Deti sa na zámku prezlečú do barokových kostýmov.

Foto: Schloss Hof

„Prežijete deň plný nezabudnuteľných zážitkov, príjemného relaxu a objavovania histórie, modernej výstavy i prírodných krás barokového skvostu Dolného Rakúska," láka sprievodkyňa Annamária Dudášová.

Prehliadky v slovenskom jazyku budú o 11.30 a 13.30 h. Návštevníci uvidia honosný apartmán princa Eugena Savojského a majestátne komnaty Márie Terézie, ktoré poskytujú jedinečný pohľad do života tejto výnimočnej panovníčky. Architektonicky hodnotná je veľkolepá slávnostná sála a baroková zámocká kaplnka s bohatou freskovou výzdobou, v ktorej sa vydávala dcéra Márie Terézie a i v súčasnosti tam bývajú svadby.

Súčasťou prehliadky bude aj výstava Hra s jedlom, ktorá prináša zaujímavý pohľad na kultúru stolovania v minulosti a približuje históriu, súčasnosť i budúcnosť obchodu. Jej moderné poňatie, originálne exponáty a interaktívne prvky zaujmú návštevníkov všetkých vekových kategórií.

Deti sa môžu o 15.00 h vydať so slovenským lektorom na cestu do minulosti. Zažijú ju po prezlečení do barokových kostýmov pútavým priblížením zámockého zábavného života v 18. storočí. Dozvedia sa, ako sa v minulosti obliekalo a tancovalo na zámku.

Od druhej do piatej budú v detskom a rodinnom svete Bäckenhof pre malých pripravené tvorivé aktivity, v rámci ktorých môžu naplno uplatniť kreativitu a zručnosti. Nebude chýbať ani obľúbená jazda na poníkoch a hravé aktivity. V autentických remeselníckych dielňach na statku ďalej možno vidieť ukážky práce umeleckých remeselníkov. Vo výbehoch zasa množstvo aj raritných zvierat.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >