ANKETA Moderátorka Alena Heribanová: Rodný kraj – moje milé rozprávkovo

pt, 29. júna 2019 o 06:17

Kam cez prázdniny s deťmi? Ahojmama.sk vám v lete prináša novú rubriku Môj tip na letný rodinný výlet. Prečítajte si, čo odporúčajú známe osobnosti, dnes moderátorka Alena Heribanová.

Alena Heribanová s dcérami a vnučkami.

Foto: archív Aleny Heribanovej

S mojimi deťmi, a teraz už aj vnúčatami, rada opakujem výlety, ktoré sme robievali my s mojimi rodičmi. Vyrastala som u babičky pri Piešťanoch, v Hornej Strede, a to je aj dodnes pre mňa miesto, kam sa najradšej vraciam. Moje milé rozprávkovo. Rodičia tam dodnes žijú, majú domček a záhradku, kde sa radi všetci aj s bratovou rodinou stretávame.

Toto leto by som opäť rada absolvovala výlety po okolitých hradoch – Beckov, Čachtice, Tematín, Trenčín... Sú to prekrásne miesta opradené legendami a mám malú túžbu - aspoň na jeden z nich vyšľiapať aj s vnučkami. Jedna má tri a pol roka, druhá bude mať v auguste dva, tak uvidíme, či to zvládnu.

S mojimi rodičmi sme zvykli chodievať na celodenné túry na okolité hrady... pamätám si krásne legendy, ktoré nám rozprávali – o Ctiborovi, Čachtickej panej... Boli to pre mňa nezabudnuteľné chvíle a zdá sa mi veľmi dôležité rozprávať toto všetko dnes aj našej najmladšej generácii.

Okrem toho je pri Hornej Strede úžasné prírodné štrkovisko s krásnou čistou vodou, kam sa radi chodíme okúpať a chystáme sa aj tento rok. Slovensko je krásna krajina a v lete je tu skutočne množstvo príležitostí zažiť krásne momenty a vidieť nádherné miesta.

Mne úplne stačí moje rodisko – Piešťany a ich okolie. Milujem Piešťany, ich pomalé životné tempo, rada absolvujem liečebné procedúry, chodím na koncerty. Práve 8. júla sa napríklad chystám na koncert Slovenskej filharmónie do Domu umenia Lúčnica.

Ak by som mala odporúčať ešte niečo z mojich nedávnych zážitkov, potom určite kúpele Sklené Teplice pri Banskej Štiavnici. Strávila som tam pár dní počas Veľkonočných sviatkov a môžem iba chváliť. Malé komorné kúpele, jaskynné procedúry v termálnej vode, krásne zreštaurované, primerané ceny a veľmi milí majitelia. Ako sa vyjadril nedávno môj známy diplomat v Budapešti – jednoducho najkrajší kút.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa