Skvelé! Zubár sa prezliekol za pandu, aby mohol ošetriť chlapca s autizmom

gb, 4. decembra 2018 o 13:27

Takýto prístup sa u lekárov nevidí tak často. Český zubár sa spolu s manželkou obliekol do kostýmov zábavných zvierat, aby mohol ošetriť autistického chlapca. Fotka z ambulancie sa teraz ako lavína šíri na sociálnych sieťach.

Viac takých lekárov.

Foto: Apla Jižní Čechy
Fotografiu usmiateho chlapca a zubára s manželkou zverejnila na svojej facebookovej stránke organizácia venujúca sa ľudom s autizmom Apla Jižní Čechy, odtiaľ si ju už zdieľali tisíce ľudí.

„Pán doktor Ryšánek, zubný lekár z Novej Bystřice, sa so svojou manželkou prezliekli za pandu a tygríka, aby mohli ošetriť chlapca s autizmom, ktorý by inak klasický lekársky zákrok nebol schopný podstúpiť alebo len s veľkými ťažkosťami. Z obrázku je vidieť, ako je Adam po zákroku v pohode. Ďakujeme Ryšánkovcom a želáme si viac takých lekárov pre naši deti,“ uviedla organizácia na Facebooku.

„Poruchy autistického spektra patria medzi najzávažnejšie poruchy detského vývoja. Vývoj detí s autizmom je narušený v mnohých oblastiach, hlavne v oblasti predstavivosti, komunikácie a sociálnych vzťahov,“ priblížilo združenie Apla na Facebooku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >