Školáci hlasujú za svojich tohtoročných hrdinov

TASR, pt, 10. októbra 2018 o 18:38

Žiaci na 2200 školách na Slovensku majú možnosť rozprávať sa o hrdinských skutkoch svojich rovesníkov a vybrať z nich ten, ktorý považujú za najdôležitejší. Každoročná anketa Detský čin roka sa vyhodnotí v decembri, tento mesiac sa s ňou zoznamujú v školách.

Pomoc druhým je základná myšlienka, ktorú chce Detský čin rok šíriť.

Foto: shutterstock.com

Výberová komisia z množstva dobrých skutkov, ktoré urobili deti, vybrala v lete 35. Tie teraz rozposlala školám. Žiaci s učiteľmi sa o nich rozprávajú na hodinách etiky, slovenčiny, náboženstva či v školskom klube. Každé dieťa potom môže dať hlas tomu, ktorý mu je najbližší.

Ide o 18. ročník projektu. Občianske združenie Detský čin roka sa každoročne snaží motivovať deti ku konaniu dobra a vyzýva všetkých aby o dobrých činoch napísali. Kategórie sú Záchrana života, Pomoc v rodine, Pomoc rovesníkom, Pomoc iným ľuďom, Pomoc prírode, Dobrý nápad a Cena Sašky Fischerovej Malý Veľký čin.

Detské skutky dobra sa týkajú záchrany ľudských životov pri nehodách či iných náhlych situáciách, organizovaní burzy hračiek, benefičných koncertov, pomoci chorým kamarátom a spolužiakom, príprave aktivít pre seniorov, záchrane zvierat či ostrihaní vlasov pre deti s onkologickým ochorením v rámci projektu Vystrihaj sa Slovensko.

Deti v triedach môžu poslať svoje hlasy poštou alebo elektronicky na www.detskycin.sk do 30. novembra 2018. Okrem nich môže o ocenení jednotlivých skutkov rozhodnúť aj verejnosť v ankete na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk. Hlasujúci dospelí môžu podľa organizátorov účasťou v ankete podporiť dobro a inšpirovať sa dobrými skutkami detí. Zároveň tým chcú vzbudiť vo verejnosti záujem o témy, ktoré projekt prináša a zvýšiť rešpekt či akceptáciu detí zo strany verejnosti.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >