Skauti po celom Slovensku dnes pomáhajú ľudom v núdzi

Gabriela Bachárová, 23. marca 2020 o 03:15

Skautskí dobrovoľníci pomáhajú po celom Slovensku občanom počas mimoriadnej situácie v súvislosti s novým koronavírusom. Slovenský skauting (SLSK) spustil iniciatívu s názvom Skautská služba, orientovanú na dobrovoľnícku pomoc. Doteraz sa do projektu zapojilo 286 slovenských skautov.

Skauti pomáhajú.

Foto: Slovenský skauting

Medzi hlavné aktivity iniciatívy patrí podľa Michalčíkovej najmä dovoz potravín a liekov pre seniorov či zdravotne ťažko postihnutých občanov a šitie ochranných rúšok. Cieľom iniciatívy je zvýšiť kapacitu ľudských zdrojov pri už prebiehajúcej pomoci organizovanej inými mimovládnymi subjektmi, štátnymi orgánmi, orgánmi verejnej správy či príspevkovými inštitúciami.

„Skauti sú však ochotní pomôcť aj so zapožičaním materiálu pre nemocnice či subjekty verejnej správy alebo aj inou formou, ktorá bude v ich silách, možnostiach a kompetenciách," vysvetlila tajomníčka rady pre rozvoj SLSK Elena Michalčíková. Viac informácií o Skautskej službe nájde verejnosť na webe SLSK.

Slovenský skauting je dobrovoľná, nezávislá, nepolitická, nezisková, výchovná organizácia mladých ľudí, prístupná všetkým bez rozdielu pôvodu, národnosti, rasy alebo náboženstva. Patrí medzi najväčšie výchovné organizácie pre deti a mládež na Slovensku. Združuje viac ako 7000 chlapcov, dievčat a dospelých dobrovoľníkov vo viac ako 100 mestách a obciach na Slovensku.  





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >