Recepty na prázdniny: Už len schytiť niečo dobré do ruky a bežať von

gb, 1. júla 2020 o 04:45

Sladký čas prázdnin je tu. Deti budú tráviť viac času vonku, spolu sa vydáme na výlety alebo k vode. V každom prípade treba myslieť aj na niečo dobré pod zub. Najpraktickejšie sú koláčiky a chuťovky, ktoré padnú akurát do ruky. Ponúknite sa...

Táto slaná pochúťka je na von ako stvorená.

Foto: www.varecha.sk

Obľúbený portál o varení www.varecha.sk pripravil pre svojich čitateľov desať zaujímavých prázdninových receptov, ktorých príprava nezaberie veľa času a s úspechom ich zjete kdekoľvek vonku. V ponuke sú orechovo-karamelové sušienky, pitapizza, ochutené banány v lístkovom ceste, čokomuffiny, sušienky s kokosovým krémom či šunkovo-syrové rožky mimoriadne vhodné na výlety.

Veľký záujem medzi vašimi stravníkmi určite vyvolá aj táto mimoriadne jednoduchá slaná pochúťka z lístkového cesta, ktorej fotografiu môžete vidieť v úvode článku:

Budete potrebovať:
300 gramov lístkového cesta
300 gramov okrúhlej dusenej šunky
jedno vajíčko
jednu kávovú lyžičku kmínu
jednu kávovú hrubozrnnej lyžičku soli

Postup:
Jedno balenie lístkového cesta rozvaľkajte na hrúbku cca dva milimetre a nakrájajte na pásiky. Do každého zabaľte jedno koliesko šunky. Uložte na plech vystlatý papierom na pečenie, potrite žĺtkom a posypte kmínom a hrubozrnnou soľou. Pečte asi 15 minút.

Na fotografii vidíte postup, ako zabaliť šunku do cesta.

Foto: www.varecha.sk





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >