Čím jemnejšie zeleninu nastrúhame, tým bude biftek hladší.
Foto: shutterstockPotrebujete naň zeleninu, olej, soľ, koreniny, horčicu, syr a kečup. Príprava dlho netrvá, najviac práce je v tomto prípade s nastrúhaním zeleniny.
Suroviny: 100 gramov veľmi najemno nastrúhanej mrkvy, 100 gramov tak isto nastrúhaného zeleru, petržlenu, 4 prelisované strúčiky cesnaku, 1 väčšia cibuľa, lyžička sladkej papriky (môže byť aj pálivá, ak máte radšej pikantné), 4 lyžice kvalitného olivového oleja, 2 lyžičky horčice, 2 lyžičky kečupu, nastrúhaný syr (podľa chuti), soľ, čierne korenie
Postup: Zeleninu očistíme, nastrúhame najemno a všetko dokopy zmiešame. Kečup a horčicu pridávajte podľa chuti – niekto rád sladšie, iný pikantnejšie. Podávame ako klasický „tatarák“ – na hrianke potretej cesnakom.