Recept na víkend: Tatársky biftek, ktorý pripravíte naozaj rýchlo a jednoducho

Patricia Poprocká, 4. februára 2023 o 04:04

Nie je to jedlo, ktoré by človek jedol každý deň či si ho nachystal na rýchlu večeru. Tatársky biftek, pripravovaný zo surového mäsa, patrí skôr k delikatesám na výnimočné príležitosti. Tento náš vegetariánsky je ale výnimkou. Nachystáte ho naozaj rýchlo a chutí výborne.

Čím jemnejšie zeleninu nastrúhame, tým bude biftek hladší.

Foto: shutterstock

Potrebujete naň zeleninu, olej, soľ, koreniny, horčicu, syr a kečup. Príprava dlho netrvá, najviac práce je v tomto prípade s nastrúhaním zeleniny.

Suroviny: 100 gramov veľmi najemno nastrúhanej mrkvy, 100 gramov tak isto nastrúhaného zeleru, petržlenu, 4 prelisované strúčiky cesnaku, 1 väčšia cibuľa, lyžička sladkej papriky (môže byť aj pálivá, ak máte radšej pikantné), 4 lyžice kvalitného olivového oleja, 2 lyžičky horčice, 2 lyžičky kečupu, nastrúhaný syr (podľa chuti), soľ, čierne korenie

Postup: Zeleninu očistíme, nastrúhame najemno a všetko dokopy zmiešame. Kečup a horčicu pridávajte podľa chuti – niekto rád sladšie, iný pikantnejšie. Podávame ako klasický „tatarák“ – na hrianke potretej cesnakom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >