Recept na víkend: Legenda detských čias, jednoduché recepty na ruskú zmrzlinu

pt, 14. augusta 2021 o 04:25

V detstve sme ju považovali za samozrejmosť, mnohí jej už mali dosť a túžili po iných, onakvejších zmrzlinách. Dnes na ňu nostalgicky spomíname a skúšame si rôznymi receptami prinavrátiť typickú chuť leta nášho detstva. Smotanová, takzvaná ruská zmrzlina je dnes témou našich receptov.

Ruská zmrzlina, legenda nášho detstva.

Foto: Varecha/Evusik

Kulinársky portál Varecha zverejnil Sedem najklikanejších receptov na túto legendárnu zmrzlinu. S vajíčkami, bez, iba s bielkami, dokonca s kakaom... Všetky ich nájdete na tomto linku a tri vám ponúkame aj my.

Klasika so smotanou a vajíčkami

Príprava je rýchla. Zo smotany vyšľahajte šľahačku, z troch bielok sneh a tri žĺtka vymiešajte s troma lyžicami cukru. Potom do žĺtkovej peny opatrne primiešajte šľahačku i sneh. Zmes nalejte do misky, na ktorej dno ste poukladali oblátky. Dajte do mrazničky. Autorka receptu Varechy pod prezývkou Evusik radí po pol hodine zmes premiešať a potom ešte raz po pol hodine. „Robíme to preto, lebo hmota má tendenciu sa pri mrazení oddeliť, ťažší žĺtok klesne dolu a ľahšia šľahačka vystúpi hore,“ vysvetľuje. Potom už zmrzlinu prikryjeme oblátkou a necháme v pokoji zamraziť.“
Fotorecept nájdete na tomto linku Varechy.


Tmavá z bielkov

Z dvoch smotán na šľahanie a dvoch lyžíc cukru ušľaháme šľahačku. Zo štyroch bielok zasa sneh, pridáme aj dva balíčky vanilínového cukru. Hmotu spolu zmiešame. Ak chceme, môžeme pridať aj kakao, buď do celej zmesi alebo polovice. Potom ju dáme buď na oblátku alebo do uzatvárateľných pohárikov a do mrazničky.
Fotorecept nájdete na tomto linku Varechy.


V štýle Buď fit

Zo smotany vyšľaháme šľahačku, pridáme pravú vanilku. Potom ju zmiešame so smotanovým bielym jogurtom, môžeme pridať i trošku krémového tvarohu. Osladíme hnedým cukrom alebo medom, podľa chuti. Dáme do nádoby medzi tortové oblátky a zamrazíme. Pre zmenu chuti môžeme oblátky nahradiť sušienkami Marína, Indián alebo maslovými.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >