Dyňanka, ako ju varievali staré mamy.
Foto: Adriana JenčováPotrebujeme: dve stredne veľké cukety, pol litra smotany na varenie, kyslú smotanu, 1,5 litra mlieka, jednu stredne veľkú cibuľu, vegetu, soľ, maslo, štyri-päť klobás (podľa veľkosti)
Postup: Cukety očistíme, zbavíme jadierok a postrúhame. Do hrnca dáme kúsok masla, na ktorom osmažíme do zlatista cibuľu. Pridáme postrúhané cukety, soľ, vegetu a podusíme asi 10 minút. Potom do hrnca vlejeme mlieko a smotany. Necháme variť na miernom ohni.
Medzitým si na panvicu narežeme na kolieska klobásky, ktoré osmažíme na oleji. Keď sú opečené, pridáme ich do dyňanky bez toho oleja, na ktorom sme ich vypekali. Všetko necháme zovrieť. Potom premiešame, odstavíme a prikryjeme pokrievkou. Necháme ešte polhodinu odstáť, aby splynuli chute a môžeme podávať.
Klobáska dodá tú správnu príchuť.
Foto: Adriana JenčováDobrú chuť!