Palacinky deti milujú.
Foto: shutterstock.comPravá klasika
Viete, že tie pravé palacinky sú bez cukru, s troškou soli, aby sa mohli podávať na sladko aj slano. Pripravíte ich tak, že ponorným mixérom do hladka vymiešate liter mlieka, 4 vajíčka, 480 gramov hladkej múky a štipku soli. Nechajte cesto odstáť, aspoň hodinku v chladničke (môžete ale i dlhšie) a potom pečte na panvici a oleji klasickým spôsobom.Palacinky fit (môžu byť i vegánske)
Jednoducho v litri mlieka (pokojne aj sójového, ovseného či mandľového) rozmixujte jeden-dva banány a pridajte polohrubú múku tak, aby vznikla hustejšia liata zmes. Môžete dochutiť aj trochou vanilky. Potom už len pečte na troche oleja. Nebudú sa trhať, nebojte. A s prílohami ako džem, ovocie či čokoláda chutia na nerozoznanie od vajíčkových.Made in Paris
Opäť do hladka vymiešame pol litra sladkej 18-percentnej smotany, pol litra mlieka, 4 vajíčka, 8 žĺtkov a 480 gramov hladkej múky. Pridáme štipku soli a necháme odležať 15 minút. Potom pečieme na troche oleja alebo iného tuku.Dobrú chuť!