Recept na víkend 3x palacinky – vyskúšajte klasiku, fit verziu alebo dezert na francúzsky spôsob

Patricia Poprocká, 29. apríla 2023 o 04:57

Pripraviť ich možno snáď milión spôsobmi, výsledok je vždy zhruba rovnaký a – deťmi milovaný. Palacinky, na toto jedlo (či dezert) ponúkame tri recepty. Vyberte si – zdravú verziu bez cukru i vajíčok, klasiku alebo na francúzsky spôsob.

Palacinky deti milujú.

Foto: shutterstock.com

Pravá klasika

Viete, že tie pravé palacinky sú bez cukru, s troškou soli, aby sa mohli podávať na sladko aj slano. Pripravíte ich tak, že ponorným mixérom do hladka vymiešate liter mlieka, 4 vajíčka, 480 gramov hladkej múky a štipku soli. Nechajte cesto odstáť, aspoň hodinku v chladničke (môžete ale i dlhšie) a potom pečte na panvici a oleji klasickým spôsobom.

Palacinky fit (môžu byť i vegánske)

Jednoducho v litri mlieka (pokojne aj sójového, ovseného či mandľového) rozmixujte jeden-dva banány a pridajte polohrubú múku tak, aby vznikla hustejšia liata zmes. Môžete dochutiť aj trochou vanilky. Potom už len pečte na troche oleja. Nebudú sa trhať, nebojte. A s prílohami ako džem, ovocie či čokoláda chutia na nerozoznanie od vajíčkových.

Made in Paris

Opäť do hladka vymiešame pol litra sladkej 18-percentnej smotany, pol litra mlieka, 4 vajíčka, 8 žĺtkov a 480 gramov hladkej múky. Pridáme štipku soli a necháme odležať 15 minút. Potom pečieme na troche oleja alebo iného tuku.

Dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >