Radošinské naivné divadlo uvedie Príbeh z lesa, hudobno-tanečnú rozprávku pre malých aj veľkých

TASR, gb, 4. decembra 2019 o 04:07

Príbeh z lesa, pôvodná slovenská hudobno-tanečná rozprávka pre veľkých a malých divákov, bude mať premiéru 12. decembra v Radošinskom naivnom divadle v Bratislave. Pripravila ju tanečná škola Elledanse.

Príbeh z lesa sa ešte nacvičuje.

Foto: Elledanse

Inšpiráciou na vytvorenie rozprávky bol legendárny Disneyho animovaný príbeh Bambi. Celým príbehom sprevádza jediný dospelý herec Martin Meľo v úlohe záchrancu lesa. Lesných obyvateľov predstavuje 40 tanečníkov Elledanse a poslucháči konzervatória vo veku od 5 do 18 rokov.

Autormi predstavenia sú Šárka Ondrišová a Zbynek Džadoň, ich zámerom bolo vtipne a s ľahkosťou predstaviť deťom témy ekológie a ochrany životného prostredia a zároveň v nich prebudiť zdravý záujem prispieť vlastným konaním k ochrane životného prostredia.

Ako povedala Šárka Ondrišová: „Cieľom nášho divadelného predstavenia je sprostredkovať zážitok z umenia a vzbudiť tak opätovne u detí záujem o kultúru a umenie všeobecne. Vychovávať nového diváka je v súčasnej dobe veľmi ťažké. Deti sú náročným divákom, no my sa chceme aj touto formou pokúsiť o znovunájdenie detskej kreatívnej duše, priviesť deti aj prostredníctvom divadla k pravým hodnotám.“

„V súčasnej dobe, keď sú slabí mnohokrát na okraji záujmu, žijú bez povšimnutia, sú vystavení posmechu a kde silní preukazujú hrubosť, rastúcu agresivitu bez potrestania, je treba snívať a veriť, že dobro a láska víťazí. V našej rozprávke sa veľké a silné priania plnia, všetko končí šťastne, priateľstvo a láska víťazia!“ dodala.

Ukážka z prípravy predstavenia









Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >