Projekt „Záložka do knihy spája školy“ vedie deti k čítaniu

gb, TASR, 8. októbra 2018 o 22:24

Žiaci, ktorí sa zapoja do projektu nazvaného Záložka do knihy spája školy, si vyrobia záložky a vymenia si ich so školákmi z pridelenej partnerskej školy. Cieľom je priviesť deti k čítaniu a rozvinúť spoluprácu medzi školskými zariadeniami.

Projekt má u detí vypestovať lásku ku knihám.

Foto: Shutterstock

Celý projekt je rozdelený na dve časti. Prvá z nich je určená slovenským a českým základným školám a osemročným gymnáziám. Tu má projekt Záložka do knihy spája školy podtitul Rozprávky, bájky, povesti a príbehy nepoznajú hranice. Školáci túto tému stvárnia na záložkách ľubovoľným spôsobom.

Na druhej časti projektu, ktorá má podtitul Milan Rastislav Štefánik alebo iné významné osobnosti, ktoré spájajú Čechov a Slovákov, sa môžu zúčastniť slovenské stredné školy.

Slovenská pedagogická knižnica akciu organizuje pri príležitosti októbra ako Medzinárodného mesiaca školských knižníc. „Pridanou hodnotou projektov je, že sa do nich môžu zapojiť všetky slovenské a české školy bez ohľadu na to, či majú alebo nemajú na škole zriadenú školskú knižnicu,“ uviedla odborná garantka uvedených projektov Rozália Cenigová. Prihlášku možno násť na webe Slovenskej pedagogickej knižnice.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >