Projekt DigiWomen má pomôcť ženám po rodičovskej dovolenke s návratom do práce

TASR, 5. októbra 2020 o 04:24

Pomôcť ženám na materskej a rodičovskej dovolenke alebo tesne po nej s návratom do práce má za cieľ dlhodobý vzdelávací projekt DigiWomen.

Nový projekt pomôže mamám zdokonaliť sa v technológiách.

Foto: shutterstock.com
Spúšťa ho občianske združenie Aj Ty v IT v spolupráci so spoločnosťou Microsoft Slovakia. Prostredníctvom kurzov ponúka možnosť oprášiť a získať nové počítačové zručnosti, ktoré sú pri pracovných pohovoroch žiadané, informovalo občianske združenie.

„Program DigiWomen je ďalším dielom mozaiky, ktorú skladáme už osem rokov a ktorou podporujeme dievčatá a ženy v záujme o štúdium a prácu v IT. Hlavným cieľom je pomôcť im pri návrate do práce so vztýčenou hlavou. Veľa žien stráca počas dlhšieho obdobia starostlivosti o dieťa pracovné a hlavne digitálne zručnosti a toto obdobie pre ne následne prináša veľa stresu a obáv," priblížila zámery programu riaditeľka Aj Ty v IT Petra Kotuliaková.

„Nové moderné technológie menia odvetvia i pracovné pozície. Tisíce ľudí budú musieť na sebe zapracovať a osvojiť si nové zručnosti, ktoré budú v budúcnosti potrebné," skonštatoval Rudolf Urbánek, generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko. Práve ženy podľa neho prinášajú do sveta IT diverzitu, kreativitu, ale aj empatiu.

V budúcnosti plánuje organizácia program rozšíriť aj na ostatné ženy. „Zrýchľujúca sa digitalizácia a automatizácia v rôznych sektoroch vedie k úbytku nižšie kvalifikovaných pracovných miest, na ktorých sú častejšie zamestnané práve ženy. To v budúcnosti môže ohroziť ich finančné a sociálne istoty. Na každom pracovnom pohovore sa zároveň automaticky počíta s tým, že základné digitálne zručnosti už máte," podotkla projektová manažérka Aj Ty v IT Veronika Pizano.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >