Pre prázdninujúce deti pripravila Banská Štiavnica špeciálny program

Gabriela Bachárová, 25. februára 2020 o 04:13

Návštevu skanzenu, tvorivé dielne i rodinnú hru v príťažlivých priestoroch Starého zámku ponúkne prázdninujúcim školákom počas jarných prázdnin Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici.

Tunajší múzejníci pre rodiny s deťmi pripravili až do 8. marca vo svojich expozíciách špeciálny program.

Netradičný zážitok z poznávania banskej činnosti ponúkne deťom návšteva Banského múzea v prírode. Skanzen otvoril tento rok skôr ako inokedy, návštevníci doň môžu zavítať už od 15. februára. „Otvorený bude vždy od stredy do nedele s tromi vstupmi o 9.00, 12.00 a 15.00 h," priblížila vedúca odboru marketingu a environmentálnej výchovy Slovenského banského múzea Petra Páchniková.

Špeciálne aktivity budú pre školákov pripravené vždy v stredu od 13.00 h aj Geobádateľni, ktorá sa nachádza v Mineralogickej expozícii na Námestí sv. Trojice.

„Dopĺňame ako vždy bohatý program v Dielničke v Kammerhofe. Program bude vždy trvať od 12.00 do 16.00 h," priblížila Páchniková. Deti sa tu budú môcť venovať tvarovaniu hliny, batikovaniu tašiek voskom, naučia sa plstiť, pliesť na prstoch a tiež piecť chlieb," uviedla Petra Páchniková.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >