Prázdniny medzi zvieratami! Košická ZOO ponúka zážitkový tábor pre školákov

SITA, 2. marca 2020 o 04:01

Zoologická záhrada Košice organizuje aj tento rok počas týždňových jarných prázdnin zážitkový prímestský tábor pre školákov.

Deti čakajú počas prázdnin v košickej zoo nevšedné zážitky.

Foto: Facebook ZOO Košice

Od 2. do 6. marca si môžu užívať v ZOO jednodňový alebo aj celotýždenný pobyt. „Prázdninujúci žiaci základných škôl majú zabezpečenú dopravu do ZOO a späť, desiatu, obed, olovrant a pitný režim. Každý deň si môžu vyberať z bohatej ponuky programu, ktorý je rozdelený na odborno-vzdelávaciu a oddychovú časť,“ uviedla vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Košice Eva Malešová.

Hneď v pondelok môžu školáci napríklad sledovať úpravu vo vybranom chovnom zariadení a v stredu sa budú môcť zapojiť do prípravy stravy v kuchyni pre zvieratá.

V programe týždňa je taktiež komentované kŕmenie vyhľadávaných surikát. Pre deti je pripravená interaktívna prezentácia a školáci si môžu prezrieť celkom zblízka pytóna kráľovského či korytnačku.

Odchod detí do ZOO je každý deň ráno o 7:30 z parkoviska pred Jumbo centrom. „Rodičia si môžu dieťa vyzdvihnúť v ten istý deň a na tom istom mieste o 16:00. Cena pobytu v tábore na jeden deň je 15 eur. Viac informácií o tábore nájdu záujemcovia na www.zookosice.sk,“ dodala Malešová.

Zoologická záhrada Košice je rozlohou najväčšia zoologická záhrada na Slovensku a v strednej Európe. Rozkladá sa na ploche 289 hektárov v prírodnom prostredí mestskej časti Kavečany. Z celkového areálu je dnes takmer 75 hektárov prístupných návštevníkom. Nachádza sa v nej 285 druhov zvierat a ročne ju navštívi viac ako 200 tisíc ľudí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >