Pátranie po rodinnej minulosti uľahčí nová kniha

pt, 25. októbra 2019 o 04:37

Poznať svoju minulosť je užitočné. Aj z toho vychádzali tvorcovia knihy kronikového typu Strom života našej rodiny. Informácie o predkoch si síce musí zistiť každý sám, kniha však dáva priestor na ich prehľadné usporiadanie a uchovanie.

Koľko políčok viete vyplniť z hlavy?

Foto: vydavateľstvo Familium

Kniha Strom života našej rodiny predstavuje prehľadnú šablónu na zaznamenávanie údajov o predkoch až do piateho kolena, a myslí aj na potomkov a ďalšie generácie. O každom členovi rodiny je možné zapísať informácie, venovania, myšlienky, a doplniť ich fotografiou.

„Veľa ľudí sa ma pýtalo, či by bolo možné vytvoriť knižku, kam by sa dala zaznamenať história celej rodiny vrátane pekne a prehľadne zobrazeného rodokmeňa. Nebola to ľahká úloha, ale verím, že sa to podarilo. Budem rada, ak sa knižka stane inšpiráciou pre rodinné stretnutia a pátranie v rodinnej histórii,“ vraví autorka knihy Monika Kopřivová.

Súčasťou knihy je veľký prehľadný rodokmeň, takže pripomína rodinný atlas. Pri jej výrobe sa myslelo na históriu i uchovanie pre ďalšie generácie – má veľký formát (30x30 cm), pevnú väzbu a je vytlačená na kvalitnom ťažkom papieri, aby vydržal dlhé roky, čomu zodpovedá aj vyššia odporúčaná cena – 25 eur.

Knihu vydalo vydavateľstvo Famílium, čo je sesterské vydavateľstvo českého Babičkárstva. Zameriava sa na vydania špeciálnych spomienkových kníh, do ktorých si ľudia zaznamenávajú životné udalosti, spomienky a najnovšie aj rodinnú históriu. Vlani vydali knihu Časozberná kronika našej rodiny, ktorú ste mali možnosť vyhrať aj na našom portále.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >