Operné hviezdy zaspievajú na podporu predčasne narodených detí

SITA, 7. januára 2019 o 08:15

Predčasne narodených detí na Slovensku každoročne pribúda a náročnú starostlivosť o ne sa rozhodla podporiť Opera Slovenského národného divadla.

Monika Fabianová ako Carmen.

Foto: Alena Klenková

Siedmeho februára sa uskutoční špeciálny koncert, na ktorom vystúpia všetky popredné hviezdy našej opernej scény. Výťažok z neho poputuje novorodeneckým klinikám Slovenskej zdravotníckej univerzity a Univerzitnej nemocnice Bratislava v Petržalke.

Galakoncert pre život sa začne o siedmej večer v novom sídle národného divadla na Pribinovej ulici v Bratislave. Slávne operné árie a duetá zaspievajú Ľubica Vargicová, Eva Hornyáková, Monika Fabianová, Miroslav Dvorský, Daniel Čapkovič a Petra Mikuláš v sprievode orchestra Opery SND a pod taktovkou dirigenta Martina Leginusa.

Ich vystúpenia spestrí svojimi vstupmi aj operný zbor pod vedením zbormajstra Pavla Procházku. Na koncerte zaznejú scény z diel talianskych a francúzskych skladateľov obdobia romantizmu a talianskych predstaviteľov operného verizmu, napríklad od Giacoma Pucciniho, Giuseppe Verdiho, Georga Bizeta a ďalších.

Galakoncertom pre život otvára Slovenské národné divadlo spoluprácu s Novorodeneckou klinikou M. Rusnáka Slovenskej zdravotníckej univerzity a Univerzitnej nemocnice Bratislava Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v Bratislave.

Viac o programe charitatívneho galakoncertu a možnosti kúpy vstupeniek možno nájsť na webstránke SND, v časti program.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >