Ocenili šikovné študentské tímy. Víťazi budú učiť seniorov, ako narábať s počítačom

gb, 6. februára 2019 o 05:05

Najúspešnejšou školou v súťaži Roadshow 2018, ktorú tradične organizuje Úrad vlády Slovenskej republiky, je Technická akadémia v Spišskej Novej Vsi.

Technická akadémia Spišská Nová Ves

Foto: Technická akadémia Spišská Nová Ves

Súťaž dáva priestor šikovným študentom rozvinúť svoje nápady, ale najmä prakticky uplatniť znalosti o eurofondoch v podobe vytvorenia vlastného projektu.

Víťazom súťaže sa stal projekt Senior IT akadémia od tímu Senioráci z Technickej akadémie Spišská Nová Ves v zložení Andrej Širilla, Lenka Iľašová, Lenka Kopaničaková, Marián Boženko. Cieľom projektu je zrealizovanie „školy" pre seniorov (záujemcovia nad 50 rokov) v oblasti informačných technológií, v ktorej by učili stredoškoláci. Akadémia by fungovala v rámci Technickej akadémie v Spišskej Novej Vsi.

Druhé miesto získal projekt Úprava verejného priestranstva obce zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Krupine. Tím Space team tvorili Pavol Vyletel, Sofia Kaufmanová, Dušan Remiar a Martina Kružliaková. Cieľom projektu je vytvoriť estetické, funkčné, oddychové a bezpečné verejné priestranstvo v centrálnej časti obce pre všetky vekové skupiny obyvateľstva. Priestor bude slúžiť ako oddychová zóna aj pre turistov, ktorí v hojnej miere navštevujú Bzovícky hrad a okolité prírodne a kultúrne pamiatky.

Na treťom mieste sa umiestnil projekt opäť z Technickej akadémie Spišská Nová Ves. Tím Piáristi mal zloženie Branislav Hozza, Dávid Schmidt, Jakub Smorada, Peter Janoš. Vytvorili projekt Student PR agency - Študentská PR agentúra. Jeho cieľom je vytvoriť na škole aktívne fungujúcu, žiakmi (dobrovoľníkmi) riadenú PR agentúru, ktorá by zabezpečovala prevádzkovanie školskej televízie, elektronickej školskej nástenky, žiackej web stránky, mediálnu publicitu, organizovanie rôznych podujatí ako aj ďalšie, moderné formy propagácie školy.

Súťažilo sa o hodnotné ceny: tovar podľa potrieb školy v hodnote desať, osem a šesťtisíc eur a každý člen víťazných tímov získa podľa umiestnenia televízor, notebook s balíkom Microsoft Office 2016 alebo tablet. Členom víťazných tímov budú výhry odovzdané osobne počas slávnostného vyhlásenia výsledkov v Bratislave do konca marca 2019.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >