Novoročný výlet: Slovensko z neba. Nádherné zábery našej krajiny na jedinečnom videu

pt, 1. januára 2021 o 04:11

Pre alarmujúci rastúci počet nakazených koronavírusom vláda výrazne obmedzila zákaz vychádzania, novoročnú prechádzku je najlepšie absolvovať len v okolí svojho bydliska. Aby vám nebolo ľúto, že nemôžete vidieť iné miesto, kam vás srdce ťahá, je tu ako náhrada toto nádherné video krás Slovenska.

Hrad Strečno ako ho len tak neuvidíte.

Foto: Slovensko z neba

Vytvorila ho skupina pilotov a fotografov Slovensko z neba, ktorí poskladali najkrajšie snímky najznámejších i celkom obyčajných miest našej krajiny do pútavého voľne prístupného videa. Štvorminútový film ukazuje okrem atrakcií ako Vysoké Tatry, Bratislava, Spišský hrad, či Dunaj aj úplne obyčajné slovenské obce, ktoré však z vtáčej perspektívy vyzerajú veľmi neobyčajne.

Autori tým chceli ukázať, že aj tá najobyčajnejšia slovenská obec môže byť klenotom. Pre uľahčenie orientácie je pri každej lokalite uvedený aj jej názov. Do štyroch minút sa však zďaleka nevošlo všetko. „Bol by som rád, keby tam bolo každé zaujímavé miesto na Slovensku, máme ich skutočne nasnímané úplne všetky. Ale potom by to video muselo mať hodinu. Možno raz aj také spravíme,“ vraví pilot a letecký fotograf Milan Paprčka.

Slovensko z výšky snímajú už 13 rokov a materiálu majú naozaj dosť. Video doplnili skladbou Slovensko moje, otčina moja, ktorej text obrázky dokonale potvrdzujú: ...krásna si ako raj...

Pozrite si VIDEO o krásach Slovenska:





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >