Nová kniha pre deti od osobnostného kouča pojednáva o šikane, sile priateľstva a smiechu

pt, 17. októbra 2019 o 05:19

Výzor nie je pre priateľstvo dôležitý, aj ťažké situácie sa dajú zvládnuť a smiech je dobrým liekom na každú bolesť. To je stručný odkaz novej knihy pre deti od českého lektora osobnostného rozvoja Dušana Rušara Strakáč a Tioni.

Kniha je určená pre deti od šesť rokov, užotočná je aj pre dospelých.

Foto: Slniečkovo

Opisuje príbeh chlapca, ktorý dostal nevyliečiteľnú kožnú chorobu vitiligo (strácanie pigmentu, keď sa človeku vytvárajú na koži biele fľaky, pretože biele krvinky likvidujú pigmentové bunky).

Pre výzor sa deti chlapcovi začali posmievať,dali mu prezývku Batika, stratil kamarátov. Čo robiť v tejto ťažkej situácii, s ktorou by mal problém aj nejeden dospelý? Má byť aj on zlý na iných, smutný a nahnevaný, alebo v sebe nájde silu vyrovnať sa s touto zúfalou situáciou? Ako?

O tom už hovorí pútavo napísaná kniha, ktorá vyšla aj v slovenčine, vydalo ju občianske združenie Slniečkovo.

„Pojednáva o hľadaní sily v ťažkej situácii, nachádzaní smiechu ako jedného z riešení,“ prezrádza autor. Kniha tiež privádza deti k poznaniu, aké dôležité je skutočné priateľstvo, aký význam má súcit s utrpením iných a ukazuje, ako sa z nedostatkov dajú urobiť prednosti. No a samozrejme, že dôležité je vedieť sa aj zasmiať.

Určená je deťom od šiestich rokov a má čo povedať aj ich rodičom. Doplnená je ilustráciami Adely Režnej.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >