Nevoľnosť dievčatka či vypadnutie z nosiča. Horská služba vyráža, žiaľ, aj k deťom

gb, 19. júla 2021 o 04:10

Hory sú nádherné, ale treba odhadnúť sily a dávať si maximálny pozor. Svoje o tom už určite vedia aj rodičia detí, ku ktorým museli byť v posledných dňoch privolaní záchranári.

Malé dieťa vypadlo z nosiča pri vodopáde Skok.

Foto: https://flog.pravda.sk/greenhorn.flog

Nevoľnosť dieťaťa v Jasnej

Záchranári Horskej záchrannej služby z Nízkych Tatier boli v sobotu 17. júla privolaní pomôcť sedemročnému dievčatku, ktoré začalo pociťovať nevoľnosti z vyčerpania v Jasnej pri Bielej púti. Keďže dievčatko kolabovalo, záchranári mu zmerali životné funkcie, poskytli mu zdravotnú starostlivosť a nasadili mu intravenóznu (vnútrožilnú) liečbu.

Ako informujú záchranári na svoje facebookovej stránke, malú pacientku potom odovzdali privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá ju prevzala a transportovala do nemocnice.



Zásah záchranárov pod vodopádom Skok

Ešte minulý štvrtok 15. júla vyrážali záchranári k 1,5-ročnému dieťaťu, ktoré vypadlo z detského nosiča pri zostupe na turistickom chodníku pod vodopádom Skok vo Vysokých Tatrách.

Vzhľadom na skutočnosť, že si dieťa pri páde narazilo hlavu, bola na miesto okrem horskej služby privolaná aj posádka Rýchlej zdravotnej pomoci. Po príchode bolo dieťa vyšetrené a ošetrené záchranármi. Pretože nevykazovalo známky žiadneho vážneho zranenia, bolo ponechané v starostlivosti rodičov.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >