Návštevníci Bystrianskej doliny sa môžu zviesť vláčikom Bystrá expres

gb, 16. júla 2023 o 18:58

Región Horehronie nezaháľa ani túto letnú sezónu s bohatou ponukou zážitkových jázd na netradičných dopravných prostriedkoch. Po obľúbenej Zbojníckej strele prichádza na rad tohtoročná novinka – mestský vláčik, ktorý bude širokej verejnosti známi pod názvom Bystrá expres.

Expres Bystrá. Jazda vláčikom poteší najmä deti.

Foto: www.horehronie.sk

Mestský vláčik červeno-čiernej farby nesúci pomenovanie Bystrá expres bude jazdiť prevažne na krátkych trasách naprieč Bystrianskou dolinou, medzi obcami Bystrá, Mýto pod Ďumbierom a rekreačnou oblasťou Tále. Hostia z okolitých ubytovacích zariadení, ako aj domáci obyvatelia, sa tak budú môcť zviesť na výlet do Bystrianskej jaskyni, Bike parku Mýto alebo naopak za osviežením k vodnej nádrži na Táľoch.

Všetci záujemcovia sa môžu expresom vydať aj do samotného mesta Brezna, kde navštívia najväčšie mestské dominanty počnúc Mestskou vežou s Infocentrom vo Zvonici, ale rovnako aj najväčšie múzeum športových a exotických áut v Strednej Európe, ktoré je všetkým známe ako Double Red Cars Museum. Na trase z Mýta pod Ďumbierom do Brezna expres neobíde ani dôležitý a turistami vyhľadávaný bod v Sedle Pohanské, odkiaľ sa účastníci výletu môžu vybrať k Obrovskej lavičke nad Stodolou Pohanské so zastávkou v Kaviarni Pohanské, alebo na opačnú stranu k obľúbenej Dedečkovej chate s tradičnou pohostinnosťou.

Zážitkové jazdy expresu Bystrá sa budú konať podľa platného grafikonu od ôsmej hodiny rána až do ôsmej hodiny večer, ktorý je zverejnený na webovej stránke www.horehronie.sk aj na príslušných nástupných zastávkach.

Celodenný lístok na trase Bystrianskou dolinou je vyčíslený na 6 eur pre dospelú osobu a 3 eurá pre dieťa od 6 rokov. Naopak jedna trasa mestom Brezno stojí pre dospelú osobu 4 eurá a pre dieťa od 6 rokov 2 eurá. Deti do 6 rokov jazdia bezplatne.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >