Nasadnite na bicykel! Charitatívny cyklopeletón pomôže onkologicky chorým deťom

SITA, gb, 12. júna 2020 o 04:39

Projekt Na bajku onkodeťom pomôže onkologicky chorým detským pacientom aj v tomto roku. Od 16. do 20. júna čaká charitatívny cyklopelotón 585-kilometrová trať. Zúčastniť sa môže každý. Stačí vysadnúť na bicykel a pridať sa na ktoromkoľvek mieste do pelotónu. Keďže nejde o žiadny pretek, akcia je vhodná pre dospelých, starších aj deti.

Nasadnite na bicykel a podporte dobrú vec.

Foto: Shutterstock.com

Ani pandémia koronavírusu napokon nezastavila snahu organizátorov charitatívnej cyklotour, aby pripravili pokračovanie projektu, ktorý sa stal júnovou tradíciou už od roku 2010. Počas piatich dní od 16. do 20. júna prejde tento rok charitatívny pelotón trasy po východnom Slovensku. Celkovo absolvuje 585 kilometrov, pričom účastníci ani tento rok nevynechajú návštevu nemocnice a onkologického oddelenia, kde sa detskí pacienti liečia.

Ako informoval manažér projektu a predseda občianskeho združenia Deťom pre život pre oblasť východného Slovenska Marek Novacký, projekt môže verejnosť okrem aktívnej účasti, teda vysadnutím na bicykel, podporiť aj finančne formou darovacej zmluvy. Následne môže cyklistickému pelotónu osobne odovzdať hotovosť či symbolický šek priamo počas trasy.

„Zo zbierok plánujeme tento rok opäť zorganizovať rekondičné pobyty onkologicky choré deti a zároveň podporíme aj detské onkologické oddelenia v nemocniciach,“ uviedol Novacký. Organizátori oslovili aj jednotlivé obce a mestá, ktorými bude pelotón prechádzať, s prosbou o zorganizovanie krátkeho privítania cyklistov a zapojenie detí zo základných škôl, ktoré by sa potešili stretnutiu s pelotónom. „Samozrejme všetko za prísnych hygienických opatrení,“ dodal Novacký.

Pelotón odštartuje charitatívnu cyklojazdu v utorok 16. júna v Stakčíne (okres Snina), odkiaľ sa pelotón presunie do Svidníka. Na ďalší deň ho čaká jazda do Starej Ľubovne, odkiaľ povedie najkratšia tretia etapa do Tatranskej Lomnice. V piatok 19. júna cyklisti dorazia do Košíc a najdlhšia posledná etapa, merajúca 130 kilometrov, ukončí celé podujatie opäť v Stakčíne.

Termíny a miesta si pozrite na plagátiku nižšie

Foto:





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >