Na žilinských vianočných trhoch ukážu aj život na stredovekom sedliackom dvore

TASR, 22. novembra 2019 o 04:50

Pre deti, ale samozrejme aj dospelých bude určená ukážka života na stredovekom sedliackom dvore, ktorá sa uskutoční v rámci žilinských vianočných trhov

Súčasťou vianočných trhov v Žiline je i betlehém.

Foto: Shutterstock.com

Vianočné trhy v Žiline budú od 23. novembra do 23. decembra na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku. Pre návštevníkov bude k dispozícii desať stánkov s občerstvením, 14 remeselných stánkov a šesť stánkov s potravinovým tovarom na Mariánskom námestí. Na Námestí Andreja Hlinku budú dva stánky s občerstvením.

Vizuál vianočných trhov má v tomto roku podobu vianočného mestečka. „Priestor pre návštevníkov sa rozšíri a súčasťou mestečka bude aj obrovská vianočná guľa, v ktorej sa radi fotografujú. Ozdobou Mariánskeho námestia budú tradične vianočný stromček a drevený betlehem. Návštevníci trhov nájdu v centre mesta rôznorodú vianočnú výzdobu, napríklad sobiu rodinku, svetelné vločky, anjelov či prevesy," uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Námestie Andreja Hlinku oživí počas víkendu 21. a 22. decembra ukážka života na stredovekom sedliackom dvore s prezentáciou stredovekých remesiel a so živými zvieratami.

„Bude tam osem deväť remeselníkov. Je to aktivita tesne pred Vianocami, keď už deti majú prázdniny, aby sa mohli ísť niekde pozrieť. Neumiestňovali sme to priamo do rušného vianočného mesta na Mariánskom námestí, ale dali sme im priestor práve na Námestí Andreja Hlinku. Spolupracujeme s Cechom Terra de Selinan, čiže aj kvalita bude zachovaná," dodala vedúca odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja Mestského úradu v Žiline Ingrid Dolníková.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >