Na Hrebienku v Tatrách bude cez víkend ľadovo-ohňová šou, umelci vytesajú sochy z ľadu

TASR, 15. januára 2020 o 05:11

Umelci z desiatich krajín sveta budú počas blížiaceho sa víkendu 18. a 19. januára vo Vysokých Tatrách opäť vytvárať z ľadu majstrovské diela. Na Hrebienku štartuje už 8. ročník tradičného podujatia Tatry Ice Master.

Ľadové sochy v Tatrách.

Foto: www.regiontatry.sk, copyright Marek Hajkovský

Výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lucia Blašková informovala, že do hlasovania o najlepší tím sochárov sa v tomto roku môžu zapojiť aj návštevníci.

Viac ako 30 unikátnych ľadových sôch opäť premení Hrebienok na kráľovstvo z ľadu. Podobu mu vytesajú sochári z desiatich krajín sveta. Pracovať budú s 50 tonami ľadu na rôznych motívoch a témach, ktoré vdýchnu do impozantných sôch, uviedla Blašková s tým, že počas víkendu je pripravený aj bohatý sprievodný program.

V prvý deň budú mať sochári za úlohu pripraviť ľadové sochy na tému Zachráňme našu planétu. Druhý deň sa vrátia do svojho detstva svojimi dielami ukážu, ako vidia rozprávkový svet.

Jednu časť sôch budú umelci vytvárať popri budove lanovky, druhú časť bude uchovávať Galéria ľadových umelcov, teda kupola vedľa Tatranského ľadového dómu. Od zotmenia umocní krásu sôch ich osvetlenie, upozornila Blašková.

Medzinárodné majstrovstvá v stavaní ľadových sôch sú už tradičnou súčasťou zimy na Hrebienku. Porota sa často pri rozhodovaní o najkrajšej soche či najlepšom tíme poriadne zapotí. Tento rok však nebude na všetko sama.

Do hlasovania o najlepší tím sa môže zapojiť aj verejnosť. Návštevníci získajú v rôznych prevádzkach aj hlasovací lístok, ktorý môžu vyplnený vložiť do hlasovacej urny. Umiestnená bude na pódiu na Hrebienku, uviedol obchodno-marketingový manažér pre Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

Okrem tvorby ľadových sôch sa môžu návštevníci podujatia v sobotu tešiť aj na vystúpenie speváčky Emmy Drobnej, ktorej predkapelou bude víťaz Košického zlatého pokladu skupina 2 Voisis. V nedeľu večer zase atmosféru dotvorí Adam Ďurica.

Počas oboch dní budú pripravené rôzne hry a súťaže, po hudobných predstaveniach bude každý večer pripravená aj ľadovo-ohňová šou v podaní dvoch sochárskych tímov, dodal Brodanský.

Ľadové sochy, ktoré vzniknú v Galérii ľadových majstrov, si budú môcť turisti na Hrebienku pozrieť až do skončenia zimnej sezóny. O životnosti tých, ktoré vzniknú na otvorenom priestranstve pri lanovke, rozhodne počasie.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >