Možno posielať práce do súťaže Literárne Košice

TASR, 6. februára 2020 o 03:47

Knižnica pre mládež mesta Košice vyhlásila 25. ročník literárnej súťaže v poézii a próze pre začínajúcich autorov Literárne Košice.

Ďalší ročník Literárnych Košíce je otvorený.

Foto: Shutterstock.com

Súťaž je zameraná na hľadanie literárnych talentov medzi žiakmi 5. až 9. ročníka základných škôl a študentmi 1. až 4. ročníka osemročných gymnázií.

Témami súťaže sú tento rok Yetti pod papučou, Zajtra oslávim svoje 250. narodeniny a Našli sme mapu k pokladu. V minulom roku sa do súťaže zapojilo 310 mladých autorov zo 47 škôl. Okrem škôl z Košíc to boli aj školy a ich žiaci zo Svidníka, Zvolena, Nálepkova, Starej Ľubovne či Popradu a nechýbal ani srbský Báčsky Petrovec, povedala riaditeľka knižnice Kamila Prextová s tým, že vlani prijali viac ako 350 literárnych prác.

„Porotcom sa veľmi páčili a namiesto 18 sa rozhodli oceniť až 56 mladých autorov. Znamená to, že medzi nami je veľa mladých talentov, len im treba dať šancu. A verím, že k tomu prispieva aj táto súťaž," dodala.

Súťažné práce v próze aj poézii možno zaslať elektronicky na e-mailovú adresu sutazekniznica@gmail.com do 27. marca. Podmienky súťaže sú zverejnené na knižničnej webovej stránke www.kosicekmk.sk.

Výsledky súťaže budú slávnostne vyhlásené v rámci osláv Dňa mesta Košice, a to 7. mája v pobočke LitPark v Kulturparku. Všetky víťazné práce budú zverejnené v printovej aj elektronickej podobe v publikácii Zborník ocenených prác 2020.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >