Môj prvý rok s Jankou je na konci. Najkrajší v mojom živote

Patricia Poprocká, 21. decembra 2019 o 04:36

„Tak, a je to už presne rok, čo prišla naša Janka na svet. Najkrajší rok môjho života, ktorý som mohla stráviť s mojimi dvoma pokladmi, Jankou a takmer štvorročnou Kristínkou,“ bilancuje Jana Chvosteková vo svojom poslednom zápise o svojom prvom roku s Jankou.

V Zbudskej Belej sa sneh ako na väčšine Slovenska roztopil, Jana ale verí, že si ešte užijú pravé zimné radovánky.

Foto: Jana Chvosteková

Kým pred dvanástimi mesiacmi sa o takomto čase spamätávala z pôrodu a dohadovala s lekármi, aby mohla odísť z pôrodnice skôr a byť na Vianoce už doma, dnes sa len teší. Z Jankinej oslavy i blížiacich sa Vianoc.

„Oboje zbožňujem. Oslavy aj najkrajší čas v roku, Vianoce. Keby bolo na mne, pozvala by som na Jankine narodeniny veľkú skupinu priateľov so svojimi deťmi. No keďže je pred Vianocami, oslava bude malinká, viacmenej symbolická. Aj torta bude len taká ľahká nepečená, keďže počas sviatkov sa koláčov najeme až až. Ale je robená z lásky, čo je najdôležitejšie.

Príde len najbližšia rodina, chvíľku posedíme, pohráme sa s dievčatami, naozaj nič veľké.

Na pamiatku dostane Janka hračku, veľmi rada chodievam do hračkárstva, oveľa radšej než napríklad do nejakého obchodu s oblečením.“

Predvianočné prípravy v podaní Kristínky.

Foto: Jana Chvosteková

Hoci Vianoce začínajú až o tri dni, v Janinej domácnosti je už všetko nachystané. Darčeky aj koláče, škoda len, že zatiaľ chýba sneh. „Kristínke sa v škôlke už začali prázdniny, takže si môžeme začať naplno užívať sviatky. Dievky si na seba už úplne zvykli, vedia sa spolu naozaj krásne zahrať, hoci to sem tam končí plačom ale to už tak býva asi všade.

Vianoce budeme tráviť klasicky v pohodlí domova, pozerať tisíckrát videné rozprávky, hrať sa, jesť dobroty a veriť, že nasneží, aby sme si užili pravú zimu,“ plánuje.

Keď sa obzrie za posledným rokom, prevažuje len to dobré. „Ako matka dvoch detí sa cítim naplnená, síce niekedy, priznávam, som aj s nervami v koncoch, ale neľutujem ani na chvíľku, že mám moje dve dievky. Kika a Janka sú tým najlepším, čo ma v živote postretlo.“

Janka a Kristínka.

Foto: Jana Chvosteková





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >