Materská škola v Bánovciach skrášlila svoju záhradu. Pribudli v nej miesta na hranie, šport i oddych

Gabriela Bachárová, 25. novembra 2018 o 10:31

Do Materskej školy J. A. Komenského v Bánovciach nad Bebravou budú deti teraz chodiť ešte radšej. Na záhrade majú nové hracie a športové prvky a tiež miesta na oddych.

Bánovecká škôlka získala krajší vzhľad.

Foto: Božena Považanová

„Zapojenie sa do druhého ročníka Participatívneho komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja s projektom Záhrada naša najväčšia trieda nám prinieslo nové možnosti na realizáciu športu, tvorivých hier, skúmanie prírody, ale i zónu na oddych a relax detí i rodičov," hovorí riaditeľka materskej školy Božena Považanová.

V areáli materskej školy boli vďaka projektu vytvorené oddychové zóny s dvomi kruhovými sedeniami, okrasnými kríkmi a hojdačkou Červený koník, ktoré budú slúžiť nielen na realizáciu náučných aktivít pedagógov s deťmi, ale i na stretávanie sa rodičov, detí a učiteľov.

V škôlke pribudli nové prvky.

Foto: Božena Považanová

Do telocvične v prírode na zlepšenie pohybových zručností pribudli prekážky, bránka, švihadlá a lano. Vďaka dvom sadám kresliacich tabúľ umiestnených na budove školy si deti budú môcť rozvíjať výtvarné schopnosti a grafomotorické zručnosti. „Vybudovaním triedy vonku v nemalej miere podporíme nielen rozvíjanie fyzickej zdatnosti, kreativity, sociálnych a komunikačných zručností detí, ale aj ich zdravie,“ dodáva riaditeľka škôlky.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Dieťa 1 — 6 - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >