Máte doma túto silikónovú formu na pečenie? Nepoužívajte ju, je nebezpečná

gb, 18. júla 2023 o 03:59

Úrad verejného zdravotníctva dostal oznámenie o nevyhovujúcom výrobku na trhu v SR. Ide o silikónovú formu na pečenie v tvare orieškov od distribútora Alvarak Group so sídlom v českej obci Planá Nad Lužnicí.

Tento výrobok nepoužívajte.

Foto: ÚVZ SR
Podľa skúšok vykonaných Národným referenčným laboratóriom pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade testovaný výrobok nespĺňa európske a domáce požiadavky na zdravotnú spôsobilosť.

Testovaná vzorka silikónovej formy na pečenie v tvare orieškov nespĺňa požiadavky v parametri obsah prchavých látok. Limit pre prchavé látky je 0,5 percenta, laboratórne zistená hodnota je 1,91 percenta.

Príslušný orgán verejného zdravotníctva prijal opatrenia na stiahnutie tohto výrobku z trhu v SR. Zároveň ho nahlási do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá RASFF. Keďže sa uvedený výrobok môže nachádzať na trhu v SR, Úrad verejného zdravotníctva odporúča spotrebiteľom, aby ho nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť do miesta predaja.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >