Mašeri cez víkend zapriahnu snežné psy do saní pod Lomnickým štítom. Deti čaká dobrodružná expedícia i jazda na psom záprahu

TASR, 7. februára 2020 o 05:05

Spoznať život a spôsob prepravy na Severnom póle i expedičné výpravy do ľadovej krajiny môžu návštevníci 11. ročníka podujatia Snežné psy vo Vysokých Tatrách.

Vysoké Tatry zažijú cez víkend prehliadku snežných psov.

Foto: TASR

Podujatie sa uskutoční 8. a 9. februára pod Lomnickým štítom, na medzistanici Štart, na svahu Čučoriedky západ. V rámci dvojdňového podujatia sa tento rok predvedie päťdesiat severských psov a mašeri na psích záprahoch.

Podujatie ponúkne na medzistanici Štart súťaže, rozprávky, lavínové hry, svoje schopnosti predvedú aj lavínové psy. „Pre deti bude počas soboty aj nedele pripravená dobrodružná expedícia Od póla k pólu, ktorá bude plná zábavných úloh. Svoje schopnosti na reálnom príklade ukážu aj lavínové psy so svojimi psovodmi z Horskej záchrannej služby. Budú sa snažiť vypátrať a následne vyslobodiť obeť, ktorá uviazne pod lavínou,“ prezradil riaditeľ podujatia Lukáš Brodanský. Pre deti je pripravená aj jazda na psom záprahu.

V programe sa predstavi košická skupina 2 VOISIS, pripravený je aj folklórny koncert kapely Vrbovskí víťazi, ktorá ho odohrá na vlastnoručne vyrobených hudobných nástrojoch. Energickou tanečnou choreografiou budú počas oboch dní návštevníkov sprevádzať tanečníci z Unostar. Vstup na podujatie je tradične zadarmo.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >