Listy Ježiškovi môžu deti posielať do 16. decembra. Pridajú kresbu? Možno sa dostane na poštovú známku

TASR, gb, 17. novembra 2019 o 04:06

Až do 16. decembra môžu deti posielať listy Ježiškovi. Slovenská pošta umožňuje zaslať na adresu 99 999 pohľadnicu, list so želaniami či kresbičkou. Ježiško odpovie na každý list so spiatočnou adresou. Domovom Vianočnej pošty je pošta v Rajeckej Lesnej.

Napíšu tento rok vaše deti Ježiškovi?

Foto: Facebook Vianočnej pošty

Deti môžu poslať aj kresbičku. Každý obrázok, ktorý príde na samostatnom papieri, bude zaradený do súťaže a jedna z kresieb sa na budúci rok opäť stane námetom na detskú vianočnú poštovú známku. Námetom tej tohtoročnej sa stala kresba Vianočný stromček, ktorej autorom je Maroš Chovanec z Dolných Kočkoviec.

„Deti z viac ako 50 krajín poslali minulý rok Ježiškovi takmer sto tisíc listov, najviac ich prišlo tradične zo Slovenska. Okrem európskych štátov posielali deti listy napríklad z Taiwanu, Kene, Hongkongu, Bahrajnu, Brazílie, Číny, Indie, Kazachstanu, Japonska či Malajzie. V tomto roku už poslali takmer 450 listov zo Slovenska i zahraničia," povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Petra Helexu s tým, že prvé tohtoročné listy Ježiškovi prišli už v auguste. Vianočná pošta oslavuje tento rok už svoj 21. ročník.

Od minulého roka môžu deti posielať Ježiškovi pohľadnicu cez internetovú stránku www.mojapohladnica.sk. „Stačí si na zvoliť pohľadnicu so šablónou Vianočná pošta 2019, napísať správu a zadať objednávku. Všetkým deťom, ktoré uvedú aj spiatočnú adresu, Ježiško pošle odpoveď v slovenčine, angličtine či Braillovom písme. A vďaka hlavnému partnerovi Vianočnej pošty, kníhkupectvu Martinus, pribalí aj milý darček," informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská.

Listy Ježiškovi nepíšu len deti, ale aj rodičia a starí rodičia. „Želania sú, samozrejme, rôzne. Od materiálnych statkov až po želania, ktoré smerujú k väčšiemu šťastiu či zdraviu - aby sa rodičia menej hádali, aby sa viac mali radi. Ale prišlo aj želanie od starého otca, ktorý chcel, aby mu vnúčatá viac pomáhali," doplnil Helexa.

Ak máte cestu okolo, navštívte poštu v Rajeckej Lesnej, kde oficiálne sídli Vianočná pošta, a odneste si domov okrem zážitku aj otlačok niektorej z pripravených príležitostných pečiatok s námetom Vianočnej pošty.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >