Horskí záchranári pomáhali na východe vyčerpaným deťom, ktoré už nevládali ďalej

TASR, gb, 17. septembra 2020 o 04:20

Keď idete s dieťaťom na túru, dobre zvážte jeho fyzickú kondíciu, aby ste nakoniec nemuseli volať horských záchranárov, pretože potomok už nevládze ďalej.

Turistika je skvelý spôsob trávenia voľného času, ale nepodceňujte skutočnú kondíciu detí.

Foto: Shutterstock.com

Turistika je v súčasnosti veľmi vychytený spôsob trávenia voľného času. Môže sa však vypomstiť, ak sa vyberiete na dlhú túru s dieťaťom, ktoré nie je trénované. Svoje o tom vedia aj horskí záchranári.

Tí v utorok pomáhali k vyčerpanému osemročnému chlapcovi v Poloninách aj sedemročnému dievčaťu v Slovenskom raji. Chlapec po celodennej túre nevládal dokončiť zostup z Kremenca do Novej Sedlice. Nachádzal sa na turistickom chodníku pod Temným vŕškom. „Záchranári Horskej záchrannej služby chlapca na mieste vyšetrili a následne ho spolu s mamou transportovali do Zboja, odkiaľ už pokračoval v sprievode rodičov," uvádzajú horskí záchranári.

Vo večerných hodinách zasahovali aj na Kláštorisku. Pomoc potrebovalo o rok mladšie dievča, rovnako zo Slovenska, ktoré bolo po absolvovaní výstupu ferratou Kyseľ vyčerpané a nevládalo pokračovať v túre. „Dievčatko spolu s mamou záchranári terénnym automobilom transportovali na Čingov, kde mala rodina zaparkované auto," uvádzajú horskí záchranári.

Ako sa nachystať na túru s deťmi a ako sa počas nej správať, to si môžete prečítať v našom článku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >