Hľadáte, čo kúpiť deťom pod stromček? Toto sú hity tohtoročných Vianoc

Gabriela Bachárová, 3. decembra 2018 o 13:52

Hoci vianočné sviatky nemajú byť len o darčekoch, bez balíčkov pod stromčekom by to nešlo. Ak trochu tápete, čo by deti mohlo potešiť, prečítajte si, čo sa podľa predajcov bude najviac kupovať tento rok.

Či si nájde večer pod stromčekom?

Foto: Shutterstock.com

„Hitom medzi deťmi, ale aj oteckami sú herné konzole Nintendo Switch, Playstation 4 a Xbox One s poriadnou porciou tohtoročných herných noviniek,“ hovorí Patricie Šedivá, PR manažérka internetového obchodu www.alza.sk. „Deti si tiež obľúbili šikovné robotické a interaktívne hračky, už vlani tento segment rástol v porovnaní s rokom 2016 o 150 percent a tento rok to bude ešte viac,“ vysvetľuje.

V tejto kategórii vedú takzvaní ozoboti, čo je robot guľatého tvaru, ktorý rozvíja kreativitu, logiku a učí základom programovania. Výrobcovia ho propagujú ako vzdelávaciu pomôcku i hračku zároveň. Do podobnej kategórie patria aj roboti, ktorí reagujú na hlasové povely, vedia odpovedať vo vetách, zatancujú, zaspievajú aj nahrajú hlasy a potom ich prehrajú.

Patricie Šedivá dáva do pozornosti aj detské elektrické vozidlá. Sú to autá či motorky na elektrický pohon, rýchlosť jazdy sa pohybuje od troch do siedmich kilometrov za hodinu pre menšie deti a pre väčšie aj 25 kilometrov za hodinu. Rodičia majú kontrolu nad jazdou vďaka diaľkovém ovládaniu. Variantou elektrických vozidiel môže byť elektrická kolobežka.

Tipom pre malé deti je Hatchimals Surprise, interaktívna hračka, ktorá dieťaťu umožňuje starať sa o vajíčko, z ktorého sa potom vyliahne zviera, napríklad žirafka či mačička (sú aj varianty dvojčat či viacerých zvierat) a potom sa starať o samotné zvieratko.

Zo spoločenských hier tento rok podľa Patricie Šedivej dobre pôjdu nové Dostihy a stávky, klasické Monopoly, hra na postreh Dobble či česká hra s detektívnou zápletkou Krycie mená.

„Očakávame, že tento rok sa u nás najlepšie budú predávať legá, bábiky, stolné hry, autíčka, detské kuchynky a stavebnice,“ uviedol Jakub Mináč, marketing manager internetového obchodu Mall.sk. Upozorňuje na obľúbenú bábiku Baby born v limitovanej džínsovej edícii, ktorá má deväť funkcií, dokáže sa napiť z fľaše, po napití sa pociká do plienky, je kašu, po položení na chrbát zavrie oči, po stlačení pupku sa vykaká či vyciká. Súčasťou hračky sú doplnky, napríklad tanierik s lyžičkou či plienka.

Podľa Jakuba Mináča sa medzi hity tohtoročných Vianoc zaradí aj stavebnica lega Jazdecký klub, ktorá pozostáva z dvojposchodovej budovy stajní, dvoch figúrok-bábik v jazdeckom oblečení, dvoch koníkov a najrozličnejšieho príslušenstva.

Ak uprednostňujete retro hračky, dobrou voľbou môže byť rokmi overená oranžová „tatrovka“. Tatra 148 je československý nákladný automobil vyrábaný v rokoch 1972 až 1982. Celkovo sa v českej Kopřivnici vyrobilo viac ako 113-tisíc týchto dodnes dobre slúžiacich automobilov. Možno kúpiť Tatru, v ktorej sa dieťa môže voziť, ale aj malý model do ruky.

Priaznivcov moderných technológií môže podľa Jakuba Mináča zaujať aj hra Boost. Deti si z lega postavia robota, ktorého potom budú môcť ovládať a programovať. Podmienkou je však mať k dispozícii tablet s operačným systémom iOS 10.3 (či novší) alebo Android 5.0 (prípadne novšiu verziu).



Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarFretka4 16. decembra 2019 o 18:11

    u nás tento rok pôjdu mega stavebnice - tehličky pre detičky - tie naše deti milujú a už potrebujú nejak dolniť zásoby, potom kniha a pančušky s pyžamkom ... myslím, že s mierou je to to pravé - niečo po čom túžia - tehličky, kniha pre vzdelanie a pančušky s pyžamkom -praktické
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >