Hádzali do vnukov kamene, navádzali ich na cigarety aj alkohol. Prarodičom hrozí za týranie vysoký trest

TASR, 21. apríla 2021 o 04:00

V opitosti deťom odopierali jedlo, vulgárne im nadávali aj ich bili.

Namiesto lásky utrpenie (ilustračná fotografia).

Foto: Shutterstock.com

Za týranie vnúčat hrozí obom starým rodičom z Veľkej Lomnice v okrese Kežmarok sedem až 15 rokov za mrežami. Ako o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku už vzniesol obvinenie voči 54-ročnému mužovi a rovnako starej žene za zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby.

Hovorkyňa opísala, že štyri maloleté deti vo veku štyri, šesť, osem a deväť rokov boli od leta 2019 súdom dočasne zverené do starostlivosti centra pre deti a rodiny. Občasne navštevovali miesto svojho trvalého bydliska, kde sa o nich starali ich starí rodičia. Tí im však spôsobovali psychické a fyzické utrpenie.

V stave opitosti im opakovane odopierali jedlo, vulgárne im nadávali, bili ich a muž do nich hádzal aj kamene. Deťom spôsobili popáleniny na rôznych častiach tela, navádzali ich na pitie alkoholických nápojov a fajčenie cigariet, priblížila Ligdayová s tým, že ohavnosti sa vystupňovali počas pobytu maloletých u starých rodičov v období posledných zimných prázdnin. Podľa hovorkyne sú obvinení stíhaní na slobode.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >