Film Tigres odhaľuje drsné praktiky výrobcov umelého mlieka

pt, 1. marca 2019 o 05:55

Vraví sa, že svet biznisu ide aj cez mŕtvoly. Vraví to aj film, ktorý poukazuje na drsné praktiky v zákulisí firmy vyrábajúcej umelé mlieko pre deti, natočený na motívy skutočnej udalosti.

Film je natočený na motívy skutočnej udalosti.

Foto: youtube.com

Film Tigres opisuje napínavý príbeh muža, ktorý sa zamestná na marketingovom oddelení firmy Nestle a po čase zistí, že v dôsledku jeho práce dochádza k úmrtiam detí. Keď sa pokúsi proti tomu postaviť, zažije prenasledovanie a nakoniec sa stane utečencom v Kanade.

Na film upozorňuje občianskej združenie Mamila, ktoré pomáha ženám pri problémoch s dojčením. „Tento film navždy zmení váš pohľad na fungovanie firiem vyrábajúcich umelé mlieko,“ uvádza Mamila na svojej stránke.

Film odhaľuje tvrdé zákulisné metódy, poukazuje na prepojenie výrobcov umelej výživy so zdravotníkmi. Na agresívnu reklamu výrobcov umelého mlieka upozorňuje Mamila už dlhodobo.

Ako sme v januári informovali na ahojmama.sk, aj keď dojčenie je pre deti najlepšie z hľadiska telesného i duševného zdravia, výrobcovia rodičom umelú výživu podsúvajú ako niečo nevyhnutné, prípadne veľmi užitočné, bez čoho sa nezaobídu. Hoci v skutočnosti dojčenie postačuje a dáva deťom ešte oveľa viac.

Reklama napríklad mylne naznačuje, že umelé mlieko je riešením na boľavé bruško, alergie, na to, aby dieťa prespalo celú noc. Rodičia si neuvedomujú, že všetky vitamíny či probiotiká, ktoré propagujú výrobcovia, dostávajú deti aj v materskom mlieku, navyše v oveľa vhodnejšej forme.

Film Tigres je k dispozícii na zhliadnutie zadarmo, a to na tejto stránke. Stačí sa zaregistrovať.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >