Druháci sadili v Partizánskom stromy, majú na nich aj menovky. Nápad primátora, sám to zažil ako dieťa

TASR, gb, 5. decembra 2018 o 12:38

Desiatky stromov a kríkov pomohli vysadiť v Partizánskom druháci z miestnych základných škôl. Stromy budú rásť spolu s nimi.

Deti v Partizánskom pomáhali sadiť stromy.

Foto: www.partizanske.sk

„Kedysi pred 35 rokmi, keď som bol druhákom, som tiež so svojím otcom dostal stromček, ktorý sme vtedy zasadili. Vtedy to nebolo také organizované, stromčeky sa rozdávali jednotlivým druháčikom. My sme si s otcom našli miesto, kde sme stromček zasadili,“ povedal primátor mesta Jozef Božik s tým, že jeho strom je dnes mohutný a zdravý, pravdou však podľa neho je, že viacero iných drevín padlo za obeť tomu, že boli zasadené na zlých miestach.

„Stromy sadia v rámci projektu Môj stromček druháčik zamestnanci mesta a druháčikovia zo všetkých základných škôl, pričom na každý stromček ide menovka s menom dieťaťa alebo detí, ktorí stromček zasadili. Ako budú rásť deti, budú rásť i stromy,“ priblížil primátor. V nedávnom čase takto vysadili viac ako dvesto stromov a kríkov.

Každá z jedenástich miestnych základných škôl tiež dostala od mesta jeden ihličnan v kvetináči, ktorí si školáci na vianočné sviatky vyzdobia. Na jar tieto stromy rovnako zasadia na území mesta. „Chceme, aby otázka životného prostredia bola nosným pilierom verejnej politiky v podaní samosprávy mesta Partizánske,“ skonštatoval Jozef Božik.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >