Doma s deťmi. Tip na aktivitu 27: Zacvičte si v karanténe

gb, 30. apríla 2020 o 04:50

Aj doma sa dá efektívne cvičiť, stačí trochu priestoru a chuť hýbať sa. Spolu s deťmi si môžete vyskúšať zaujímavé cvičenie.

Šport má pozitívny vplyv nielen na zdatnosť, ale podstatne zlepšuje i náladu.

Foto: Shutterstock.com

Projekt zdravej výživy „Viem, čo zjem" deťom ponúka tipy, ako si zacvičiť prostredníctvom inštruktážneho videa s cvikmi na doma. Zacvičiť si a zdolávať športové výzvy z videa môže každý, ale pre školy zapojené do projektu je tu aj súťaž s názvom „Športová výzva – trénujeme doma“.

Žiaci si môžu v rámci nej vyskúšať hravé športové výzvy, ku ktorým potrebujú len tenisovú loptičku. Z cvikov si žiaci vyberú jeden, ktorý bol pre nich najväčšou výzvou, najviac ich bavil alebo im šiel najlepšie. Svoj domáci tréning zdokumentujú vtipnou či originálnou fotografiou. Triedy tak môžu získať ďalšie body do celkového hodnotenia, kde je hlavnou cenou finančný príspevok na cvičebné pomôcky pre školu. Okrem toho súťažia aj o zaujímavé vecné ceny.

Pozrite si video s cvikmi



Zábavné video plné športových výziev pre projekt vytvorili tréneri z Fit Kids, ktorých cieľom je rozvoj všeobecných pohybových schopností, zlepšenie koordinácie, kondície, vytrvalosti a budovanie lásky k športu u detí. „Sme veľmi radi, že sme sa aj my mohli stať súčasťou tohto projektu. Deti sú totiž zrkadlom doby a miesta, kde žijú. Je potrebné ich motivovať a viesť k láske k pohybu už od útleho veku. Nič prirodzenejšie ako pohyb pre ne neexistuje,“ prezrádza David Dikácz z Fit Kids.

„Pohyb ide ruka v ruke so zdravým stravovaním. To je jeden z hlavných dôvodov, prečo v rámci nášho projektu kladieme veľký dôraz nielen na zdravé stravovanie detí, ale aj na ich pohybové aktivity. Deti sú hravé, pohyb ich baví a preto veríme, že súťaž bude prínosom nielen pre žiakov prihlásených v projekte, ale pre všetky deti, ktoré dnes spolu s pedagógmi a rodičmi zvládajú bezkontaktnú výučbu z domu,“ hovorí Ľubica Novotná, manažérka pre korporátne záležitosti Nestlé Slovensko, ktorá projekt Viem, čo zjem pripravuje.

Projekt je súčasťou globálneho programu Nestlé pre zdravie detí, ktorý sa od roku 2009 postupne rozšíril do 84 krajín sveta a doposiaľ sa na ňom zúčastnilo približne osem miliónov detí. Zameriava sa na propagáciu vyváženého životného štýlu, správnych stravovacích návykov a pohybu. V aktuálnom školskom roku sa do projektu zapojilo 10 843 žiakov zo 104 škôl z celého Slovenska. Odborným partnerom projektu je Úrad verejného zdravotníctva SR. Viac informácií o projekte je dostupných na internetovej stránke www.viemcozjem.sk.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >