Doma s deťmi. Tip na aktivitu 26. Nemáte v izolácii čas pre seba? Tu je šikovné riešenie

Gabriela Bachárová, 29. apríla 2020 o 04:50

Radi by ste si radi v karanténe išli častejšie zabehať, venovali sa svojim koníčkom alebo len tak relaxovali? Zdá sa ale, že je to misia nemožná, pretože denným plánom je od rána do večera len varenie, upratovanie, učenie sa s deťmi, home office a riešenie neustálych detských šarvátok.

Nemusíte behať sami, pozvite do partie aj deti.

Foto: Shutterstock.com

Jedno riešenie by tu však predsa len bolo. Nemusíte striktne oddeľovať starostlivosť o deti, domácnosť, prácu a svoj voľný čas. Skúste ich naopak zmiešať dohromady. Výsledok môže upevniť vzájomné vzťahy a obohatiť váš život.

Chcete chodiť častejšie behať alebo športovať vonku? Nemusíte to robiť sólo, vezmite so sebou aj deti. Môžete sa hýbať spolu. Choďte na to formou hry. Deti môžu byť vaším trénerom. Vymýšľať pre vás cviky, určovať, koľko toho máte ubehnúť (a ony s vami). Radi meditujete? Naučte to aj deti a každý deň si nájdete čas na spoločnú relaxačnú polhodinku.

Samozrejme, naučte deti, aby ste všetci spolu vykonávali aj rodinné povinnosti, potom budete mať viac času na odpočinok a zábavu. Spoločne varte aj upratujte. Čas karantény je síce psychicky veľmi náročný, ale aj veľmi obohacujúci. Umožňuje vám tráviť s deťmi toľko času, koľko už nikdy pravdepodobne nebudete. Prečo to nevyužiť? A keď karanténa raz skončí, bude viac času aj na vybehnutie osamote.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >