Do súťaže Slovenskej pošty o najkrajší list sa môžu deti zapojiť do 8. apríla. Téma: klimatická zmena

gb, 30. marca 2022 o 04:15

Deti od 9 do 15 rokov sa opäť môžu zapojiť do súťaže o Najkrajší list, ktorú vyhlasuje Slovenská pošta v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby. Téma na rok 2022 je „Napíš list vplyvnej osobe, v ktorom vysvetlíš, prečo a ako by sa malo konať proti klimatickej kríze". Mladí autori najlepších listov môžu vyhrať zaujímavé vecné ceny.

Povedzte deťom o súťaži.

Foto: Shutterstock.com

Slovenská pošta sa prostredníctvom tejto súťaže hlási k iniciatíve Svetovej poštovej únie zlepšovať čitateľskú gramotnosť a jazykové schopnosti u detí a mládeže, ako aj rozvíjať ich talent písania s dôrazom na kreativitu a vyjadrenie emócie. Úlohou účastníkov je napísať list vplyvnej osobe, v ktorom im vysvetlia, prečo a ako by sa malo konať proti klimatickej kríze. Vítané sú aj autorské ilustrácie.

Rozsah listu by nemal prekročiť 800 slov. Podmienkou je, aby bol písaný rukou a musí obsahovať formálne znaky listu, to jest hlavička, v ktorej bude úplná adresa pisateľa a dátum, kedy bol list písaný, ďalej oslovenie, hlavná časť, zdvorilostné zakončenie, P. S. (ktoré je nepovinné) a podpis. V liste musí byť uvedený aj vek dieťaťa a názov školy.

O víťazovi súťaže rozhodne komisia zložená zo zástupcov Slovenskej pošty a Ministerstva dopravy a výstavby SR. Na autorov troch slovenských najlepších listov čakajú lákavé vecné ceny. Slovenská pošta venuje autorovi víťazného listu tablet a predĺžený víkendový pobyt v rekreačnom zariadení v Belušských Slatinách. Víťazný najkrajší list bude preložený do angličtiny a poputuje do medzinárodného kola súťaže.

Adresa, na ktorú list treba poslať, je: Slovenská pošta, a.s., Odbor komunikácie a marketingu, Nám. SNP 35, 814 20 Bratislava. List označte ako Súťaž o najkrajší list 2022. Viac podrobností nájdete na tomto odkaze.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >