Do Jarnej gruntovačky sa v Banskobystrickom kraji zapoja aj školáci

SITA, 24. apríla 2019 o 03:22

Turistické chodníky, ale aj oddychové a rekreačné zóny v mestách poupratujú účastníci Jarnej gruntovačky v Banskobystrickom kraji, ktorá sa bude konať od štvrtka 25. do nedele 28. apríla. Účastníci podujatia poupratujú napríklad zvolenský park Lanice, päť tajchov v Banskej Štiavnici, brehy Hrona či rieku Muránku.

Upratovať sa bude aj zvolenský park Lanice.

Foto: www.zvolen.sk

Iniciátorom a organizátorom projektu je už druhýkrát Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja spolu s oblastnými organizáciami cestovného ruchu. Informácie o časoch a miestach stretnutí nájdu záujemcovia na stránke www.facebook.com/zahoramizadolami.

Do Jarnej gruntovačky sa podobne ako v minulom roku zapoja aj stredné a niektoré základné školy. „Našu prírodu si musíme vážiť a ochraňovať oveľa viac než doteraz. Je obrovským bohatstvom nášho kraja a jej krása je príležitosťou pre jeho rozvoj. Cítime zodpovednosť za osvetu v téme životného prostredia medzi mladými. Preto intenzívne spolupracujeme so školami, pričom chceme, aby sa zapájali do tohto nášho krajského projektu v čo najväčšej miere,“ uviedol predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter a dodal, že do upratovania sa môže zapojiť ktokoľvek.

Počas akcie vyčistia alebo poupratujú desať lokalít vo viacerých kútoch kraja. Bude sa upratovať zvolenský park Lanice. V Banskej Štiavnici turistický chodník Milana Kapustu a päť tajchov a náučný chodník na Žakýlske pleso spolu s okolím zaniknutého Žakýlskeho hradu. Ďalej sa vyčistí okolie obce Brehy, brehy Hrona a obľúbená rekreačná zóna Okruty v Žarnovici, upratovať sa bude aj Národnom parku Muránska planina, vyčistia sa brehy rieky Muránky a rožňavská kalvária. Na Horehroní budú upratovať turistické chodníky na Dedečkovu chatu a na druhý deň rekreačné zóny v Brezne.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >