Divadlo Aréna uvádza už dnes rozprávku s pesničkami Zvieratká na letisku, reprízy v stredu a januári

SITA, 8. decembra 2019 o 04:00

Rozprávka Zvieratká na letisku od súčasného nemeckého autora Ulricha Huba rozpovie deťom o tom, že lož má krátke nohy a klamať sa nevypláca.

Divadlo Aréna uvádza rozprávku Zvieratká na letisku.

Foto: Divadlo Aréna

Dramaturgiu Divadla Aréna známeho prinášaním aktuálnych spoločenských tém doplní aj titul pre deti. Divadlo sídliace na petržalskom brehu Dunaja v Bratislave uvedie dnes v nedeľu 8. decembra rozprávku Zvieratká na letisku. Na premiéru rozprávky s pesničkami o tom, že lož má krátke nohy a klamať sa nevypláca, pozýva o šestnástej hodine, informoval Ján Lukáč z marketingu a PR Divadla Aréna. Rozprávka je určená pre deti vo veku od 5 rokov. Tí, čo nestihnú jej premiéru, si ju najbližšie môžu pozrieť v stredu 11. decembra o desiatej dopoludnia.

Autorom rozprávky Zvieratká na letisku, ktorej pôvodný názov je Líšky neklamú, je nemecký spisovateľ a režisér Ulrich Hub (1963), držiteľ mnohých ocenení v oblasti detskej literatúry. Divákom ponúkne príbeh tigra, opice, husi, dvoch oviec a pandy, ktoré už tri dni beznádejne čakajú na letisku. Všetky lety sú totiž z neznámych dôvodov zrušené. Čo sa deje, netuší dokonca ani pes, ktorý má celé letisko na starosti. Všetci sú z tejto situácie nervózni a nespokojní.

Do tohto zmätku sa vkradne ešte aj líška, ktorá si hneď získa dôveru všetkých zvieratiek. Vďaka nej a vďaka bohatým zásobám tovaru z letiskových obchodov zažijú všetci veľkú párty. Na ďalší deň však po líške nie je ani stopy a aj všetky pasy zmizli. Otázkou nielen pre publikum, ale najmä pre zvieratká je, či je líška prefíkanou a falošnou klamárkou, alebo je všetko úplne inak. V úlohe líšky sa predstaví Viktória Petrášová, psa stvárni Daniel Ratimorský, tigra hrá Matúš Kvietik, opicu Zuzana Haverda, hus Katarína Šafaříková, pandou bude Michal Rovňák a v úlohách dvoch oviec vystúpia Jana Majeská a Dominika Richterová.

Na uvedení Zvieratiek na letisku sa popri režisérovi a autorovi hudby Jurajovi Bielikovi podieľal tím tvorcov v zložení: Martina Vannayová (preklad), Saša Sarvašová (dramaturgia a texty piesní), Lucia Šedivá (scéna a kostýmy) a Dominika Beňaková (choreografia). Po premiére divadlo rozprávku uvedie v novom roku 18. a 26. januára a tiež 29. februára. Viac podrobností o programe Divadla Aréna možno nájsť na jeho webstránke www.divadloarena.sk.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >